Седмица преди голямото откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица

...
Седмица преди голямото откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица
Коментари Харесай

Готова е сцената в Пловдив за откриването на Европейска столица на културата

Седмица преди огромното откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица на културата, към този момент е изцяло подготвена 30-метровата кула, която ще се трансформира в мултифункционална сцена. Съоръжението беше издигнато особено за спектакъла, който Българска национална телевизия ще излъчи директно на 12 януари. Какво още следва да бъде направено до тогава?

Пловдив

Напълно подготвена е 30-метровата кула-сцена на шест равнища. Предстои да се конфигурират 350 прожектора. Всичките 1500 реализатори ще репетират осъществяванията си през идната седмица. Откриващият уикенд, който стартира на 12 януари, ще продължи три дни.

Сцената-кула е светлинна статуя, тъй че монтирането на осветлението е значимо, съобщи Светлана Куюмджиева, артистичен шеф на Общинска фондация „ Пловдив 2019 ".

Публика ще може да има по цялото продължение на бул. „ Цар Борис III “, добави тя. Предварителните прогнози са за аудитория от 40 000 души, както и огромен напор от туристи.
 Пловдив чака туристи от всички страни Пловдив чака туристи от всички страни
Над 10 % растеж на туристите чакат в Пловдив през 2019 година поради семейството на града като Европейска столица на културата. Хотелите и ре...

Спектакълът на 12 януари стартира в 19 ч. и ще продължи до 22 ч. Ще има и диждей сет. Температурите се чака да бъдат по-високи.

Съоръжението ще бъде демонтирано до 18 януари, като до тогава бул. „ Цар Борис III “ ще бъде затворен за придвижване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР