Седмица преди финала за Купата на България срещу Ботев Пд,

...
Седмица преди финала за Купата на България срещу Ботев Пд,
Коментари Харесай

Етър ще урежда сметки с Локо Пд за място в Европа

Седмица преди финала за Купата на България против Ботев Пд, другият пловдивски тим Локомотив стартира присъединяване си в плейофите за седмото място в Първа лига. Момчетата на Бруно Акрапович се изправят против коравия Етър, с който имат сметки за споразумяване.

Срещата е през днешния ден от 19:30 часа, като нея ще можете да следите в GONG.BG, да гледате по DIEMA SPORT и по DIEMA XTRA.

Великотърновци несъмнено ще са настроени реваншистки към този противник, тъй като двата отбора се срещнаха по-рано през април на 1/4-финал за Купата на България, само че "железничарите " продължиха напред и разклатиха сезона на противника си.

Иначе Локомотив стигна до тази фаза на шампионата, откакто приключи втори в Група Б на втората осмица, до момента в който Етър остана водач в Група А.

След два дуела между тях двата отбора ще дефинират противника на един всред Ботев Враца и Славия в директния спор за седмото място. И този възел би трябвало да се разплете още тази седмица.

Новините за Локомотив Пд са свързани с наказването на Момчил Цветанов, който продължава да е навън. Но Акрапович ще може да употребява след санкции Игор Банович и Анте Аралица.

С напредването на сезона все по-важни стават новините и за договорите на играчите. А на "Лаута " се чака договорите на Асен Георгиев, Банович, Буна, Везалов и Пиргов да бъдат възобновени след края на акцията.

В Етър в този момент ситуацията е по-динамична от нормалното успокоение. И повода е, че се чака треньорът на "болярите " Красимир Балъков, да поеме националния тим на България след края на сезона.

Бала заслужи тази чест със страхотната си работа отпред на родния си тим, като се чака да довърши сезона, да се опита да докара "виолетовите " до Европа и след това да се концентрира върху националите.

Иначе Балъков изпозлва обществените мрежи да насочи апел към почитателите да поддържат отбора в тези два мача. Очаква се те да му отвърнат уместно, удовлетворени от цялостното показване на отбора.

Преди няколко дни Христо Иванов, Даниел Младенов и Иван Петков възобновиха своите контракти с Етър, което потвърждава, че Балъков работи с вероятност, даже и да не остане повече на работа във Велико Търново.

Интересно нещо сочи и статистиката. Тя демонстрира, че Етър няма победа в 25-те си гостувания на "Лаута ".

Любопитни обстоятелства преди срещата:

Локо Пд

- през предишния сезон игра още веднъж в баражите за 7-10 място, където в профил Славия на полуфиналите с 3:1 и 3:0, само че загуби финала за 7-ото място против Черно море след 1:2 и 2:2 след продължения. През 2016/17 година пък бе част от Топ 6

- Анте Аралица не игра в нито един от мачовете на пловдивчани в плейофната им група, във всеки един от тях присъединяване взе само Бирсент Карагарен

- Илко Пиргов позволи голове във вратата си във всеки от петте мача от плейофната фаза, в които взе присъединяване, за последно локомотивци опазиха мрежата си суха в последния кръг от постоянния сезон – при 3:0 като посетители на Витоша на 17 март т.г.

Етър

- до момента няма победа в 25-те си визити на „ Лаута”, само че в последното си посещение направи 0:0 на 30 септември 2018 година, с което прекъсна черната си серия от 10 следващи загуби в Пловдив, почнала с 0:1 на 27 септември 1991 година

- наред с Лудогорец и Локо Пд, е тимът, чиито футболисти към момента не са си отбелязали нито един автогол през сегашния сезон. Останалите 11 отбора в лигата имаха своите автоголмайстори

- Велко Батрович записа най-мнаго игрови минути за болярите в плейофната фаза - 466, единствено черногорецът и Милчо Ангелов играха във всеки от шестте срещи на великотърновци

Баланс

В Първа лига: 50 мача, 24 победи за Локо Пд, 11 равенства, 15 победи за Етър, голова разлика 85-68 за Локо Пд

Локо Пд като хазаин: 25 мача, 21 победи за Локо Пд, 4 равенства, голова разлика 58-17 за Локо Пд
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР