Седмица преди българската премиера на Лоши момчета завинаги, Уил Смит

...
Седмица преди българската премиера на Лоши момчета завинаги, Уил Смит
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Лоши момчета завинаги“

Седмица преди българската премиера на " Лоши момчета вечно ", Уил Смит беше посетител във вечерното шоу на Джими Фелън. Там сподели, че не си падал по продълженията на филми, които се вършат единствено за пари. Затова и не е желал да се бърза с третия " Лоши момчета ".

Тук ние плеснахме с ръце и зачакахме прожекцията, успокоени, че се е получило нещо хубаво. И ненапълно е по този начин.

" Лоши момчета вечно " идва 25 години след първия и 17 след втория филм, което значи, че детективите Майк Лаури (Уил Смит) и Маркъс Бърнет (Мартин Лорънс) са поостарели. Но другояче са си все облиците, които помним отпреди толкоз време.
 Снимка 462019

Лаури продължава да се вживява в ролята на плейбой - бързи коли, лъскави джаджи и хубави облекла. Мисли си и че ще закопчава неприятните, до момента в който стане на 100. Бърнет пък си е все страхливият (и по-разумният от двамата) служител на реда, който обаче към този момент вижда пенсията си.

Животът и на двамата се усложнява, когато някой се пробва да убие Майк Лаури. Но нещата в днешно време не са като преди 20 години - не могат просто да излязат на улицата и с пердах и с патрони да заловят злодея.
 Снимка 462018

Налага се да работят с новосформиран отряд от млади и неопитни, само че жадуващи да се потвърдят, служители на реда. Така всички би трябвало да преодолеят разликите си и дружно да схванат кой и за какво желае Лаури мъртъв. Ще изскочат и някои " призраци " от предишното, с които Лаури ще би трябвало да се оправи самичък, в случай че желае да оцелее.

Липсата на Майкъл Бей, който режисира " Лоши момчета " (1995 г.) и " Лоши момчета 2 " (2003 г.), несъмнено се усеща. Няма го оня негов непокътнат почерк с многото бомбастични детонации, няма го и чувството за последна екстремност.

Но Адил Ел Арби и Билал Фалах - режисьорите на " Лоши момчета вечно ", са се справили нелошо. И макар че екшънът несъмнено не липсва, те като че ли са заложили повече на смешките, закачките и шегите, които са им се получили добре. Донякъде не сме и сюрпризирани, защото през последните години наклонността при този вид филми е точно такава.
 Снимка 462017

Налице са и препратките към първите два кино лентата, които сигурно ще накарат почитателите да се ухилен носталгично.

Големият ни проблем с " Лоши момчета вечно " обаче идва в заключителната му част, където виждаме неща, които повече прилягат на " Бързи и гневни ". Смятаме също, че вместо да даде логичен и ненапълно предстоящ свършек на поредицата, третият филм по-скоро залага основи за нещо ново.

Премиерата на " Лоши момчета вечно " е на 17 януари
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР