Седмица преди 48-ото Народно събрание да бъде разпуснато депутатите ударно

...
Седмица преди 48-ото Народно събрание да бъде разпуснато депутатите ударно
Коментари Харесай

Депутатите ударно ремонтират съдебното законодателство

Седмица преди 48-ото Народно заседание да бъде необуздано депутатите стремително започнаха да преглеждат измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с които се вкарва механизъм за надзор на основния прокурор.

Работният ден на народните представители стартира с разбъркване на точките в дневния ред, като точката за смяна на механизма за следствие на основния прокурор, която в началото беше заложена като първа в програмата за през днешния ден беше изместена по-назад. Това породи неодобрение в редиците на  " Продължаваме промяната ", съгласно които с разбъркването се прави опит за избутване на механизма. В последна сметка депутатите удължиха работното си време до приемане на всички точки от дневния ред, с което стартира и същинската законодателна работа в Народното събрание. 

Приети на първо четене бяха два отделни законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, единият внесен от " Възраждане ", а другият - от Министерски съвет. Законопроектите са част от законодателството, което би трябвало да бъде признато по Плана за възобновяване и резистентност. Въпреки че са значими за страната ни, обаче, те няма да съумеят да минат през комисии, както и да бъдат признати на второ четене поради това, че парламентът ще бъде разхлабен с декрет на президента Румен Радев на 3-и февруари, което се пада идващия петък. Това пък значи, че същите законопроекти ще би трябвало още веднъж да се преглеждат и от идващото 49-о Народно заседание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР