Седмица остава до крайния срок за преброяването на населението в

...
Седмица остава до крайния срок за преброяването на населението в
Коментари Харесай

Последни дни от преброяването: Ще успеят ли преброителите да посетят всички адреси?

Седмица остава до крайния период за преброяването на популацията в страната. Какви проблеми срещат преброителите и ще има ли семейства, които ще останат непреброени, ревизира екип на Българска национална телевизия.

Роза Бояджиева е един от преброителите, който дава отговор за два преброителни региона в Благоевград. 7 дни преди крайния период, тя към този момент е посетила 80% от семействата.

" Аз съм попълнила 50-те карти, получила съм 40 кода, имаме информация за 40 жилища, които са необитаеми и постоянно задавам въпроса - " Каква е повода? - отговорите са или в чужбина или някаква друга ". Но въпреки всичко за тези 40 жилища, аз би трябвало да попълня едни карти за всяко едно необитавано жилище ", съобщи преброителят Роза Бояджиева.

При множеството адреси, които Роза е посетила, хората към този момент са се преброили електронно. А на към момента непреброилите се им изяснява какви са опциите.

" Когато обещано лице се колебае по какъв начин да постъпи, аз му оказвам помощ и споделям, в случай че вие имате опция и си отделите време и намерите уместно място, незабавно ще попълним карта. Ако нямате опция, аз съм си подготвила мой телефон за връзка, подавам телефона и ги апелирам, сега, в който се преброят по електронен път, да ми се обадят и да оповестят този петнадесет цифрен код ", добави Роза Бояджиева.

Жителите на квартал " Еленово ", който е един от най-населените в Благоевград, са употребявали и двете благоприятни условия, с цел да се преброят.

Съгласно инструкциите, избрани от националната статистика, преброителите имат правото да задават въпроси, които се съдържат в преброителните карти. Те нямат право да изискват персонални карти, попълване на заявления или полагане на някакъв автограф.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР