Седмица на стачки и демонстрации започва в Гърция. Повечето прояви

...
Седмица на стачки и демонстрации започва в Гърция. Повечето прояви
Коментари Харесай

Седмица на стачки и демонстрации в Гърция

Седмица на стачки и демонстрации стартира в Гърция. Повечето прояви са в Атина, само че ще бъдат наранени и други огромни градове на страната.

Стачката на таксиметровите водачи, която стартира през днешния ден, задейства реакция и на други браншове, където работят хора на свободна процедура. Утре се приготвя проява на юристи, лекари на частна процедура, строители, които ще стачкуват против противоречивия проектозакон за промени в данъчното облагане. Правителството упорства да се одобри от Народното събрание въвеждане на налог върху хипотетичната облага на хората на свободна процедура.

На 6-и декември в подготвеност за всеобщи демонстрации са възпитаници и студенти в памет на невъоръжен юноша, убит от служител на реда преди 15 години. Протестите се провеждат в обществените мрежи с апел " Да спрем полицейското принуждение ".

В същото време 3500 служители на реда ще охраняват Атина на 7 декември по отношение на визитата на турския президент Ердоган и огромна част от държавното управление в Анкара.

За същия ден е запланувано гласоподаване в Народното събрание на противоречивия проектозакон за налозите и синдикатите приканват за демонстрации.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР