Седмината бойци на Ислямска държава, които във вторник бяха депортирани

...
Седмината бойци на Ислямска държава, които във вторник бяха депортирани
Коментари Харесай

Бойците на ИДИЛ, задържани в Македония, са били радикализирани от имам от Скопие

Седмината бойци на " Ислямска страна ", които във вторник бяха депортирани в Република Македония и изпратени в ареста, са били възпитаници на имам Реджеп Мемиши от Тутунсуз джамия в скопския квартал Чаир, оповестява осведомителният уебсайт МКД.

Мемиши бе наказан на 7 години затвор за присъединяване и образуване на паравоенни групи и рекрутиране на бойци за " Ислямска страна ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Седмината терористи, които са от Скопие, Прилеп, Тетово и Гостивар, на възраст от 23 до 41 години, са били пленени в Сирия в границите на съдействието с интернационалната коалиция за битка с тероризма и с логистичната поддръжка на Съединени американски щати са били докарани в Скопие с боен аероплан. Според източници от македонската полиция те даже били удовлетворени, че са върнати в родината си с белезници на ръцете, защото множеството задържани в Сирия и Ирак били " премахнати ".

В Тутунсуз джамия в Скопие от години проповядва имамът Реджеп Мемиши, който не е в формалните описи на свещениците на Ислямската общественост в Македония. Мемиши съобщи един път, че в проповедите си слави джихада и шехидите, които жертват живота си за исляма.

Може би не е инцидентно и това, че няколко митинги на албанците в Македония са започвали точно от тази джамия, показва МКД.

Преди четири години главата на Ислямската общественост Сулейман Реджепи прикани македонската полиция да предприеме ограничения против Мемиши.

През август 2015 година полицията предприе интервенция против хора, вербували македонски жители за присъединяване в задгранични спорове, при която бе задържан и Мемиши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР