Седмичният брой на заразените със SARS-CoV-2 в Германия за първи

...
Седмичният брой на заразените със SARS-CoV-2 в Германия за първи
Коментари Харесай

В градския транспорт в Германия въвеждат „регламента 3G“ - свободен от болести, ваксиниран, тестван

Седмичният брой на инфектираните със SARS-CoV-2 в Германия за първи път е надхвърлил 400 случая на 100 000 души. Министърът на опазването на здравето насочва рецензии към участниците в акцията против имунизациите.

В Германия влизат в действие нови ограничения за битка с разпространяването на SARS-CoV-2. От сряда, 24 ноември, за всички пасажери ще се ползва " регламентът 3G " – редуциране от " Genesen, Geimpft, Getestet " ( " свободен от заболявания ", " имунизиран ", " тестван " ).

Ако при положение на надзор в рейс или трамвай пасажерът не може да показа доказателства за едно от тези условия, той би трябвало да напусне транспортното средство на идната спирка. Ръководството на железниците Deutsche Bahn вкара пробни инспекции на място за спазването на " правилото 3G " още на 23 ноември. Критиците показаха подозрения, че нововъведението ще бъде дейно прилагано и следено.

Освен това от 24 ноември и в офисите се вкарва " правилото за 3G ".

По данни на Института " Роберт Кох " (ИРК) броят на новите случаи на заразяване с вируса SARS-CoV-2 в Германия през предходната седмица за първи път е надхвърлил 400 случая на 100 000 поданици и по този метод е се регистрира най-много 17-ти ден подред.

Новият брой на инфектираните през последните 24 часа е 66 884 души, броят на умрелите от последствията на инфекцията през 24-часовия интервал е 335, а общият брой на смъртните случаи измежду пациентите с доказан Коронавирус от началото на пандемията е 99 768. Общият брой на случаите на COVID-19 в Германия е достигнал 5 497 795 с над 4,71 милиона възобновявания.

На фона на възходящия брой инфекции изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето Йенс Шпан насочи остри рецензии към тези, които заобикалят имунизацията. Според него " към момента има хора, които имат вяра, че вирусът не може да им навреди. Бих желала да вкарам тези хора в интензивното поделение и пред лицето на страдащите там да попитам: " Какво още би трябвало да се случи, с цел да ви стигне?

В актуалната сериозна обстановка не може да се изключи нищо, в това число и затваряне на учебни заведения, само че би трябвало да се положат всички старания, с цел да се избегне затварянето на учебни заведения и детски градини, акцентира актуалният началник на немското министерство на опазването на здравето в изявление за вестник „ Райнишен Пост “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР