Седмичникът “Капитал” рекетирал застрахователна компания “Лев Инс” за 78 хил.

...
Седмичникът “Капитал” рекетирал застрахователна компания “Лев Инс” за 78 хил.
Коментари Харесай

Гърми скандал! „Лев Инс” алармира: вестник „Капитал” ни рекетира

Седмичникът “Капитал” рекетирал застрахователна компания “Лев Инс” за 78 хиляди лева

За това сигнализира Павел Димитров, изпълнителен шеф на компанията. От издателството бълвали погрешни и непроверени обстоятелства, с които опетнявали името на застрахователната компания, а по-късно им пишели имейли с оферти за реклама и пиар, който коствал 78 хиляди лева, обясниха от управлението на компанията, представени от "Труд ".

Според публикация на “Капитал” отводът на застрахователя да заплати вреди по системата “Зелена карта” за произшествия в чужбина от няколко години спирал присъединението на страната ни към еврозоната. Според застрахователната компания обаче медийната формация желае да прокара свои ползи и не приема мнение, различаващо се от това, което им харесва.

“Защо “Капитал” натиска България да заплати сметката за измамите в Западна Еропа”, попитаха от управлението на “Лев Инс”, които дружно със свои чиновници стачкуваха преди дни пред редакцията на издателя “Икономедиа” във връзка публикациите, петнящи имиджа им.

На специфичен брифинг за медиите от “Лев Инс” показа механизми за застрахователни измами в чужбина, които се ползват най-вече в Италия и Румъния. Близо 1000 недоказани искания по вреди в чужбина с български коли са разкрили по време на одит на българското бюро “Зелена карта”, разгласи Димитров.

По думите му отчетът е излязъл и се чака да бъде оповестен скоро от регулатора.

“Ако ние позволим да има застрахователни измами, цената на наложителната застраховка “Гражданска отговорност” ще се увеличи”, разяснява Павел Димитров.

Според Людмила Бърнева, специалист “Зелена карта”, в измамите взели участие юристи, магистрати и лекари, които са задържани в Италия. “Претенциите бяха наложително взети от компанията от предходното управление на бюро “Зелена карта” макар експлицитните ни писмени възражения, че вредите са недоказани и неоснователни”, добави още специалистът.

Случаите на измами с български коли в чужбина стартират от 2012 година Механизмите са няколко – попълнят се заявления с непознати документи на хора и на коли. Имало е и случаи на злополука с автомобил в Италия, като в същия ден и час колата е засечена в България. “Италианският съд изгуби и едно решение по вреда, която съгласно нас беше неоснователна. Случвало се, ни казаха”, добави Бърнева.

Компанията е алармирала институциите за казуса още през 2016 година, сподели Теодор Петров – юрист на “Лев Инс”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР