Седмичен бюлетин – 23.06.2023от - 25.06.2023, 15:544Петя Георгиева от ИПИ:

...
Седмичен бюлетин – 23.06.2023от - 25.06.2023, 15:544Петя Георгиева от ИПИ:
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин – 23.06.2023

Седмичен бюлетин – 23.06.2023от - 25.06.2023, 15:544Петя Георгиева от ИПИ: В бюджета има задоволително пари, в случай че не се злоупотребява
Какво значи предлагането на финансовото министерство? Защо служебното държавно управление предвещаваше бюджетен апокалипсис? Ще претърпи ли някакви промени оферти бюджет и има ли задоволително пари в страната – четете в специфичното изявление на ДЕБАТИ.БГ с икономиста от АПИ Петя Георгиева.

 

 

 
 национално заседание, парламентарен надзор Безсмислено и нездравословно е депутатите да викат по 15 министри за парламентарен надзор?
В последните месеци българските народни представители започнаха демонстративно да си губят времето с парламентарен надзор. Изслушваха се безчет министри, първо постоянни, след това служебни. Сега, откогато България към този момент има постоянно държавно управление, наклонността продължава. И в случай че преди беше безсмислена, тъй като служебното държавно управление беше назначено еднолично от президента Радев, а министрите заявяваха, че носят отговорност само пред президента, то в този момент наподобява по-скоро на съзнателно закъснение на работата на Народното събрание.

 

 
 пенсиите Пенсиите и минималната заплата са решени, следва да забележим бюджета
Парламентът одобри новото удължение на наредбите на държавния бюджет за 2022 година Новият де факто период за приемане на бюджета за 2023 година е 31 юли 2023 година, което наподобява изцяло постижимо, предвид на избирането на постоянно държавно управление и поръчката на финансовия министър да внесе собствен бюджет в идващите седмици. Докато чакаме представянето на постоянния бюджет, е хубаво да обобщим някои въпроси, които към този момент откриха своя отговор.

 

 
Калоян Стайков: Въглищните централи имат място в електроенергийния микс, само че ролята им би трябвало да се промени
Какво се случва на европейския енергиен пазар? Как България се приспособява към новите действителности с продажбата на петрол и газ? Пазарни ли са цените у нас? Каква е изгодата от ВЕИ и би трябвало ли да опазим въглищните централи – четете в ц изявлението на Калоян Стайков специало за ДЕБАТИ.БГ.

 

 

 
Недоволство и петиции против струващия милион Пилон на Радев
В българското общество се надига неодобрение от следващата кичозна концепция, увита в „ родолюбив целофан “, за издигането на бетон с Пилон на връх Рожен, съобщи БГНЕС. Срещу нея се надигат общественици, еколози и елементарни жители, които не желаят следващата прищявка, този път подкрепена от президента Румен Радев, да загрозява българската природа.

 

 

 

Проследете посредством ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните мнения
за миналата седмица непосредствено в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безвъзмезден седмичен бюлетин,
с цел да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР