Седми ден на социална изолация след въвеждането на извънредното положение

...
Седми ден на социална изолация след въвеждането на извънредното положение
Коментари Харесай

Вечерен час от днес в цялата Смолянска област

Седми ден на обществена изолираност след въвеждането на изключителното състояние в България. Все повече градове вкарват вечерен час, а полицията ще следи да извършители в подготвеност да постанова солени санкции. За първи път вечерен час се вкарва за цяла област в страната - Смолянска.

Засилени ограничения стартират да работят и за ромските квартали, където на популацията ще се коментират какво е това ковид, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазят живеещите в квартала. Въвеждат се и стопански ограничения в интерес на бизнеса. В Пловдив, да вземем за пример, до края на годината заведенията се освобождават от заплащането на тротоарно право. 

Вижте детайлностите:

Варна - Телефонна линия за психична поддръжка на деца, възпитаници, родители и педагогичен експерти се открива във Варна, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия ”. Екип от Общинския център за психична поддръжка ще поема позвъняванията. Линията за връзка с подкрепящите експерти е опция за превъзмогване на прочувствени последствия от изискванията на насилствена обществена отдалеченост. Всеки работен ден родители, деца и педагози могат да беседват с психолозите при съблюдаване на правилата за доброволност и поверителност. Въпроси могат да бъдат изпращани и по е-поща. Телефонна консултация: Цвета Стоянова – детски психолог, кариерен съветник: всеки работен ден от 13 ч. – 15 ч.; 0882 567 038. Онлайн консултация /електронна поща: Боряна Чалъкова -  клиничен психолог, психотерапевт: всеки работен ден от 10 ч. -  12 ч. e-mail: [email protected];  0887 498 047. Марина Габровска -  психотерапевт, посредник: всеки понеделник и четвъртък от 9 ч. - 13 ч. e-mail: [email protected]; 0885 911 728. Националната телефонна линия за деца 116 111 денонощна

Бургас - Във връзка с оповестеното изключително състояние на територията на Република България, от „ Варна Бус “ преустановяват осъществяването на курсовете по направление Бургас - Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. Към момента автобусната връзка сред двата града се реализира посредством някои тези курсове като настояща информация може да се откри онлайн. 

Карнобат - В Община Карнобат се вкарват извънредно строги ограничавания, след oоказания случай на ковид в града. Кметът на града Георги Димитров изцяло забрани достъпът до паркове, детски и спортни площадки в общината. Нарушителите ще бъдат глобени. Предстои да се прекрати събирането на локални налози и такси, както и заявяването на административни услуги на гишета в Центъра за административно обслужване на жителите. Прекратява се събирането на таксите за услугата Домашен обществен патронаж.

Велико Търново - Всички детски площадки във Велико Търново са затворени, с цел да се избегне скупчване на хора. Това е следващата противоепидемична мярка, която кметът Даниел Панов и общинският спешен щаб подхващат против разпространяването на Covid-19. Продължава дезинфекцията на улиците, на автобусните спирки и публичните пространства, два пъти на ден се обработват с дезинфектант рейсовете. С насилствена мярка през вчерашния ден са затворени 12 обекта поради неспазване на условията за хигиенични и санитарни ограничения, както и за обществена отдалеченост. По директива на РЗИ магазините за облекла втора ръка няма да одобряват гости. 

Сливен - В Сливен се затварят магазините за промишлени артикули на Кооперативния пазар. От 20 март ще бъдат затворени магазините за промишлени артикули на общинския пазар. Търговците няма да заплащат наем на общината за интервала от 20 март до края на месеца. Дезинфекция се прави на детски площадки, спирки, пазарът, пейки и други.

Затварят прохода „ Шипка ”  до 27 март за всички транспортни средства. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ”. Спирането на придвижването е заради свързването на обхода на Габрово с първокласния път посредством кръстовище. Трафикът ще се пренасочва по обходни направления.

Казанлък - Кметът на Казанлък Галина Стоянова разпореди още по-строги ограничения за достъп от и до ромския квартал " Кармен ". От през днешния ден всички северни входно-изходни пътища на квартала са затворени. Единственият вход и излаз за " Кармен " остава в западната му част - към ул. " Чаталджа ". Полицаи ще управляват непрекъснато достъпа до квартала и излизането на жителите му от него. Целта на въведената мярка е оптималното ограничение на придвижването на лица от други обитаеми места, които нямат регистрация в Казанлък. 

Нова Загора - В Нова Загора е въведен вечерен час за малолетни и пропускателен режим в ромския квартал " Шести ". Водачите на таксиметрови коли би трябвало да са оборудвани с защитни маски, ръкавици и дезинфектанти. Контролът е предоставен на полицията.

Пловдив - Община Пловдив предлага пакет от ограничения в поддръжка на дребния и микро бизнес. До края на годината заведенията се освобождават от заплащането на тротоарно право, разсрочат се и всички дължими концесионни такси за 2019 година, а за 2020-а те ще се начисляват единствено за времето, в което съответните обекти са работили. Търговците, плащащи патентен налог, няма да го дължат за 3 месеца до края на май, а платилите патента за март ще важи за юни 2020 година Предвижда се още заведенията, ползващи чартърен общински паркинг да не дворец за времето, в което не са работили. Полицейското наличие в пловдивския квартал " Столипиново " ще се ускори. С мегафон жителите на квартала да бъдат в допълнение осведомени, че наложителните ограничения са единствено в тяхна изгода и са свързани с тяхното здраве и живот.

Смолян - Въвежда се вечерен час за цялата Смолянска област като една от ограниченията против разпространяване на ковид след доказаната първа позитивна проба за COVID- 19 в Смолян. Вечерният час е от 22.00 часа до 6.00 часа сутринта. Регионалната здравна ревизия открива Горещ телефон за сигнали от жители от друго естество, тел. 0884495765 ще дава отговор непрекъснато. Горещи телефонни линии разкриват и общините в региона, както и БЧК. 

Благоевград - Дезинфекцията на открити публични площи за предотвратяването на разпространяването на ковид продължава в Благоевград. Извършва се ежедневна стерилизация на пешеходните зони и кварталните детски площадки.

Гоце Делчев - В община Гоце Делчев се не разрешава визитата и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити публични места. Това се показва в заповед от кмета Владимир Москов, по отношение на осъществяването на противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19. Пред комерсиалните обекти не се позволява да се разполагат щендери, маси и други за излагане на артикули, плодове и зеленчуци. Преустановява се използването на улични автомати за питиета. Забранява се събирането на повече от две малолетни лица на публични места – паркове, градинки, дворове на учебни заведения и детски градини, спортни площадки и други. Забранява се излизането на малолетни лица за времето от 20.00 часа до 08.00 часа без основателна причина – посещаване на персонален доктор, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни артикули.

Брезник - Вечерен час за малолетни и малолетни лица е въведен в Брезник. Заповедта е на кмета Васил Узунов и влиза в действие от през днешния ден. Нейната цел е да се ограничи разпространяването на болестта от корона вирус. След 20 часа децата и жителите на общината под 18-годишна възраст нямат право да напущат домовете си. Забраната няма период на деяние. Той може да бъде променян според от развиването на епидемиологичната конюнктура.

Левски - Забраняват ежеседмичния съботен пазар в град Левски, както и пазарите в обитаемоте места на общината. Забранено е скупчването на хора на всички публични места, паркове, градини и други обществени площи, включително за спортните и детски площадки. Затворени са пенсионерските клубове и клубовете на хора с увреждания.

Видин - Почистват се улиците в централната градска част, както и местата пред аптеки, хранителни магазини, ж.п. и автогари, болница, поликлиника, публични здания и други обекти, където се събират повече хора. Дейностите ще продължат всекидневно, като бъдат ще обхванати последователно и основните улици в жилищните квартали. Медицински експерти вършат на място скрининг на всички идващи с рейсове и ж.п превоз от Плевен и София, а тези с нараснала температура се насочват за проучвания.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР