Седми ден 11 села са с прекъснат достъп до Смолян

...
Седми ден 11 села са с прекъснат достъп до Смолян
Коментари Харесай

Седми ден 11 села в са с прекъснат път до Смолян заради свлачище

Седми ден 11 села са с пресечен достъп до Смолян поради активизиралото се през предходната седмица свлачищe, което затвори пътя Смолян – Мадан. В региона е строго неразрешено прекосяването, защото има заплаха от нови свличания.

„ Процепите, които са се образували сега, се усилват всеки ден. Имаме опция през GPS-технологията да следим придвижването и на стълбовете, които носят електрозахранването. Радостен е фактът, че сме спрели и сме взели всички спомагателни ограничения към този момент”, разгласи Адриан Петров , зам.-областен шеф на Област Смолян.

По думите на кмета на село Търън Явор Говедаров напрежението измежду хората пораства и поради заплахата всеки миг водопроводът към селото да се откъсне и да ги остави без вода.

Движението на пешеходци в региона е безусловно неразрешено, само че всеки ден стотици пешеходци минават пеш в региона на свлачището, с цел да стигнат до работните си места.

Усилията на институциите са ориентирани към различния маршрут през Влахово, с цел да може оттова хората да минават с колите си безвредно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР