Седмата национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено

...
Седмата национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено
Коментари Харесай

Пазарджик събра главни архитекти на общини от цялата страна

Седмата национална среща на основните архитекти и специалистите по устройствено обмисляне от общините ще се организира в Пазарджик от през днешния ден до 20 април. Организатори на форума, който стартира в 14,00 часа в Гранд хотел " Хебър ", са Националното съдружие на общините и Пазарджишка община. До през вчерашния ден присъединяване бяха удостоверили представители на 105 от 265-те локални администрации в страната.

На срещата архитекти, инженери, чиновници по териториално и селищно устройство, заместник-кметове и общински съветници от отрасловите комисии в общинските препоръки ще разискват настоящи въпроси, практики и трендове в градската, обществената и културната среда и образуват повсеместен взор върху проблемите и промяната в териториалната уредба и ръководство на общините.

Очаква се измежду гостите да има представители на министерствата на районното развиване и благоустройството и на културата, Дирекцията за народен строителен надзор, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Националния институт за недвижимо културно завещание, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите, Върховния административен съд, Асоциацията на органите на локалното самоуправление в Република Македония.

Целта на този експертен конгрес е да се очертаят и обсъдят наболелите проблеми от всекидневната работа на общинските специалисти, да се търсят вероятните работещи решения по повдигнатите проблеми в общите старания за по-ефективно благоустрояване на общините.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР