Седмата международна среща на мото-туристи, ще се проведе от 4

...
Седмата международна среща на мото-туристи, ще се проведе от 4
Коментари Харесай

Пловдив става столица на мото-туризма за 5 дни

Седмата интернационална среща на мото-туристи, ще се организира от 4 до 8 септември в Пловдив. В проявата ще се включат 250 мотоциклета, 400 души от най-малко 22 европейски страни, както и от Турция, Израел и Ливан. Организатор е „ Мото Клуб Златно Крило “, а хазаин на събитието - напълно реновирания хотел SPS.

„ Мото Клуб Златно Крило “ е член на „ Европейската Голд Уинг Федерация - GWEF ” за притежатели на паметния мотоциклет Хонда модел Gold Wing. Във GWEF вземат участие 25 европейски страни с членска маса над 22 000 индивида.

Това не е среща на рокери, а на мото-туристи от цяла Европа, които желаят да опознаят България. Целта на така наречен „ треффен ” измежду мотористите, е да се презентира Пловдивска област с нейните обичаи, просвета, обичай, кухня и природа. Ще организираме групови пътувания до национални и исторически места в района, заяви Ивайло Стефанов, президент на „ Мото Клуб Златно Крило “. Той посочи, че посредством такива събития се основават нови другарства сред Gold Wing-клубовете и обособените мото-туристи в страната и чужбина, популязира се моделът Gold Wing на Honda като най-хубавия мотор за мото-туризъм. Участниците в „ треффените ” са най-вече към и над междинната възраст, предприемачи и общественици, хора с задоволително свободно време и финанси, практикуващи мото-туризъм.

В програмата са включени визити на Асенова цитадела и Бачковския манастир, две винарни в района на Първомай и Асеновград, присъединяване в бирения фест на Младежки рид и на кулинарния фестивал „ Пловдив Мези “ в парк Лаута и други На 6 септември от 19.30 часа стартира светлинния мото церемониал, след който участниците ще се причислят към честванията на 134-та годишнина от Съединението на България.

Любителите на мощните машини на две и три гуми от най-голям клас и първокласни екстри ще могат да ги прегледат и да се снимат с тях на паркинга на хотел SPS. На 7 септември оттова в 11.30 часа мотористите ще потеглят за Парада на нациите по улиците на Пловдив. Крайната точка на шествието е площад „ Стефан Стамболов “, където мото-туристите ще се включат в концерта „ Български фолклор през очите на света ”. Галавечерята с публично закриване на пловдивския „ треффен ” и връчване на награди ще бъде в ресторанта на хотел SPS.

Страната ни има потребност от повече мероприятия от този жанр, с присъединяване на елементарните жители на Европа, обединени в разнообразни по ползи клубове. Те ще се трансфорат в най-силната, същинска и достоверна рекламна акция, от която се нуждаем, тъй като както знаем от „ уста на уста ” е най-хубавата международна осведомителна организация, уверен е Ивайло Стефанов.

През 2013 година „ Мото Клуб Златно Крило “ организира първата интернационална среща на мото-туристи в София. През 2014 година бе втората среща в Ахелой̆, 2015 година в Банско, 2016 година в Царево, 2017 година още веднъж в Ахелой, а през 2018 година в Обзор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР