Седма година Софийската градска прокуратура продължава да разследва странната история

...
Седма година Софийската градска прокуратура продължава да разследва странната история
Коментари Харесай

След 7 години: Прокуратурата все още разследва случая с Каримански и Васко от Модерно предградие

Седма година Софийската градска прокуратура продължава да проверява странната история с " Инвестбанк " и необразования клошар Васко от " Модерно покрайнини ", оповестява Медиапул .  Забравеният проблем още веднъж стана настоящ, откакто партията на Слави Трифонов " ИТН " предложи за шеф на Българска народна банка финансиста Любомир Каримански, който е бил шеф на " Инвестбанк " по времето, когато се разиграва машинацията .

 

Досега няма резултат от следствието, то към момента е висящо, а периодите на прокуратурата не престават да се удължават, научи Mediapool от източници в държавното обвиняване.

 

Първият прокурор, който е водил следствието през 2015 година, е Теодора Георгиева. В момента тя е българската представителка в Европейската прокуратура в Люксембург под директното управление на Лаура Кьовеши.

 

По това време прокурор Георгиева е бил част от икономическия отдел на Софийската градска прокуратура.

 

Разследващият уебсайт Bird.bg разгласява подписите от съглашение на " Инвестбанк " с клошаря Васил Колев, който оказва помощ да се позволи противен за банката случай на стойност 1.19 милиона лв..

 

Преди на сцената да се появи Васко, през 2009 година " Инвестбанк " взема решение да блокира 850 000 лв. на компанията " ДИГ-94 ", само че без да даде навреме пояснение на притежателя. Поради това компанията губи парите си, които са капаро за покупка на неподвижен парцел. В последна сметка " ДИГ-94 " осъжда банката, която би трябвало да върне 1.19 милиона лв. дружно с лихвите и разходи по делото.

 

Банката обаче е предала парите на необразования клошар Васко от " Модерно предградие ", който преди този момент е вписан с подправени документи като съуправител на " ДИГ-94 " в Агенцията по вписванията. Споразумението с Васко от името на банката е подписано от двамата изпълнителни шефове тогава – Пламен Милков и Любомир Каримански, видно от оповестени онлайн документи.

 

По-късно Васко се е подписал, че е получил и парите на каса. Пред полицията той е споделил, че никакъв не милион не е виждал. Предаването на парите е станало в извънработно време и празен банков салон, което значи, че няма и очевидци.

 

Историята е разказана през 2015 година първо в " Капитал " и " Е-вестник ".

 

Преди два дни в изявление за бТВ Каримански бе доста сбит в отговора си за този случай.

 

" Аз съм подписвал голям брой контракти. Обслужването на клиентите в банката зависи от доста други дирекции, които би трябвало да дадат своята експертиза на тези, които би трябвало да разрешат. Това е една офанзива против мен по метода, по който се сервира ", сподели Каримански за разкрието на Bird.bg за подписа.

 

Той подсети за изчезналите пари от сметката на Мартин Петров в " Булбанк " и попита дали шефът на банката тогава носи отговорност за това.

 

В своя отбрана той споделя още: " Не мога да ви кажа за
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР