С единодушие евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на

...
С
единодушие евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше преизбран за зам.-председател
на
Коментари Харесай

Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП 


С единодушие евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше избран отново за зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент. Той резервира поста, който заема от началото на мандата, след като през първата пленарна сесия за тази година стартира процедура за избор на ново управление на Екологичен потенциал, а в този момент тя обхвана и всички комисии на институцията.

„ Високо ценя доверието, което ми бе гласувано и го одобрявам като огромна отговорност. Това не е просто персонален триумф, а триумф и за българската делегация в ЕНП ”, коментира след преизбирането си Емил Радев. По думите му през комисията минава огромен обем от законодателната работа на Екологичен потенциал, по тази причина е значимо активността й да продължи по пътя на разговора и положителното съдействие.

„ Чака ни още доста работа до края на мандата ”, безапелационен бе българският евродепутат, като подчертава върху нуждата да продължи укрепването на стълбовете на правосъдието и върховенството на закона, да се обезпечи по-ефективна правна рамка в отговор на заканите, свързани с тероризма, миграцията, отбраната на външните граници на Европейски Съюз, киберсигурността, неприкосновеността на персоналния живот и борбата с изпирането на пари.

„ Вярвам, че без значение от политическите си пристрастия, с общи старания можем да защитим принципите и полезностите, които ни свързват в Европейски Съюз ”, заключи Радев.

На днешното съвещание на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи беше избран отново и ръководителят й Хуан Фернандо Лопес Агилар. Той набеляза някои от основните и тежки досиета в идната работа до края на мандата. Сред тях уточни новото законодателство в региона на изкуствения разсъдък, наказателното право, последствията от пандемията, както и пакетът за битка с изпирането на пари.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР