Седемте рилски езера се нуждаят от реални и спешни действия

...
Седемте рилски езера се нуждаят от реални и спешни действия
Коментари Харесай

Седемте рилски езера се нуждаят от реални и спешни действия за спасяването

Седемте рилски езера се нуждаят от действителни и незабавни дейности за спасяването им, оповестяват от WWF България.

Опитът на Национален парк " Рила " за създаване на щадяща туристическа инфраструктура в региона на Седемте рилски езера сътвори повече проблеми, в сравнение с решения, съгласно природозащитниците. Те означават, че новите пътеки и парапети са отчасти разрушени, а големият напън над екосистемата на езерата продължава.

От WWF напомнят предложенията си за действително запазване на природата в региона и приканват виновните институции и обществеността за незабавни дейности за прекъсване на лифта от хижа " Пионерска " до хижа " Рилски езера ". Според представителите на организацията това може да бъде осъществено от министъра на околната среда и водите. Според WWF България строителство на горната лифтова станция в рамките на парка е осъществено в нарушаване на възбраната за ново строителство в националните паркове.

Природозащитниците упорстват още за прекъсване на всички увреждащи парка действия. Министърът на околната среда и водите може да спре плана на парковата дирекция, употребата на лифта, както и придвижването на всички транспортни средства по пътя от х. " Пионерска " до границите на парка, като се изключи тези, употребявани от държавни служби, считат от организацията.

Те желаят още пътеките за прилагане в прилежащите територии на езерата да бъдат маркирани единствено с багра, нанесена върху камъни на несъмнено разстояние един от различен по периферията на определената пътека.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР