Седемте българските моряци, които са част от плаващия под малтийски

...
Седемте българските моряци, които са част от плаващия под малтийски
Коментари Харесай

Българските моряци от пленения кораб Руен са освободени

Седемте българските моряци, които са част от плаващия под малтийски байрак български транспортен съд „ Руен “ , са били освободени. За това заяви външната министърка Мария Габриел .

Новината идва, откакто в средата на декември дружно с целия му екипаж. В началото на февруари министърът на превоза Георги Гвоздейков заяви, че текат договаряния за освобождението на екипажа. В петък стана ясно, че сомалийските пирати евентуално са употребявали кораба за офанзива против различен товарен кораб.

„ Благодарение на напъните на индийските военни целият екипаж на кораба е освободен. Всички моряци са в положително здраве и сега се поставят старания за тяхното навреме завръщане в България “, гласи известието на Министерството на външните работи (МВнР).

В продължение на десетилетие до 2018 година сомалийските пирати предизвикваха безпорядък във значими световни водни пътища, а в края на предходната година възобновиха офанзивите си. В края на ноември Съединени американски щати оповестиха, че стартират интервенция в Червено и Арабско море поради зачестилите случаи на набези и похищения на кораби.

Освен „ Руен “ от набези пострада и различен транспортен съд, в чийто екипаж имаше българи. На 19 ноември товарният транспортен съд Galaxy Leader ( „ Галакси лийдър “) хути в Червено море. В началото на февруари.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР