Седемстотин милиона души в света – два пъти повече от

...
Седемстотин милиона души в света – два пъти повече от
Коментари Харесай

Гладът се увеличава в световен мащаб

Седемстотин милиона души в света – два пъти повече от броя на хората, които живеят в Съединените щати – са недохранени, съобщи Aleteia.org, базирайки се на информация на филантропичната организация Catholic Relief Services.

Гладът се трансформира във все по-голям проблем и в някои райони на света продоволствената неустановеност бързо минава в условия на апетит. В същото време интернационалното финансиране за даване на помощ – за този и други филантропични проблеми – изпитва компликации да се оправи.

Организация на обединените нации е изправена пред най-големия недостиг на финансиране, най-много тъй като броят на уязвимите хора, които се нуждаят от поддръжка, нараства бързо. Съобщава се, че тежки усложнения има в Ирак, Демократична република Конго, Етиопия и Южен Судан.

Финансирането ще бъде изключително значимо в Африканския рог, където четири години суша съществено попречиха способността на хората да отглеждат култури. Светът е изправен пред човешка покруса, в която „ хората губят правото си да живеят като почтени човешки същества “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР