Седемрактната носителка на титлата в Уимбълдън Серина Уилямс съумя да

...
Седемрактната носителка на титлата в Уимбълдън Серина Уилямс съумя да
Коментари Харесай

61 минути, а Серина е на 11-ия си финал на Уимбълдън

Седемрактната носителка на купата в Уимбълдън Серина Уилямс съумя да доближи до финала в тазгодишната конкуренция, печелейки в чисти два сета над Барбара Стрицова в Лондон. Родената в Мичиган 37-годишна тенисистка сподели невероятна игра и напълно закономерно ще играе за 11-и път на финалите на „ свещената трева”.

Първият сет започва със извоювани първи сервис-геймове на двете тенисистки, но в четвъртия гейм Серина пречупи чехкинята с пробив. Тогава американката стигна до една точка за пробив, която бе взета, с цел да последва и нов пробив, който действително постави точка на първия сет.

Втората част се разви по подобен метод, въпреки че първият пробив на Серина да пристигна гейм по-късно – за 3:2. Оттам насетне съпротивата на №54 в света Стрицова рухна изцяло и с пробив за 5:2 последва ненапълно оспорван осми гейм, който в последна сметка бе завършен, а срещата приключи за 61 минути игра.

Във финала на Уимбълдън Серина Уилямс ще мери сили с румънката Симона Халеп, която по-рано денем победи Елина Свитолина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР