Седемнадесет военнослужещи от 3-та група Специални сили от състава на

...
Седемнадесет военнослужещи от 3-та група Специални сили от състава на
Коментари Харесай

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции участваха в многонационално учение в Румъния

Седемнадесет военнослужещи от 3-та група Специални сили от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) участваха в многонационалното взаимно обучение на Силите за специфични интервенции CARPATIAN EAGLE 2020 в Румъния. То се организира в интервала 14 - 26 септември и в него взеха присъединяване групи от Специалните сили на Албания, Гърция, Република Северна Македония, Турция и Румъния, оповестиха от Министерството на защитата.

По време на учението българските военнослужещи са отработили задания по тактичност в градски условия, огнева, инженерна и здравна подготовка, и са изпълнили над 40 парашутни скока. Екипът се е обучавал и за обмисляне и осъществяване на задача, обвързвана със залавяне на високо предпочитана цел, блокиране на транспортно средство, извикване на близка огнева поддръжка и здравна евакуация на ранен.

Работата на отборите от Специалните сили на страните участнички в многонационална среда и взаимоотношението посред им способства за повишение качествата на формированията в действителна среда, се показва в прессъобщението. Едновременните дейности улесняват синхронизацията и координацията сред балканските страни и способността им за осъществяване на взаимни специфични интервенции.

На закриващата гала са участвали заместник-началникът на защитата на Румъния генерал-майор Гюргица Влад, командирът на СКСО на Българската войска генерал-майор Явор Матеев и командирът на Специалните сили на Гърция генерал-майор Георгиус Цитикостас.

Ръководството на учението и останалите участници в него са оценили високо работата на военнослужещите от 3-та група Специални сили на СКСО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР