Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължи договора

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължи договора
Коментари Харесай

Люис Хамилтън подписа с "Мерцедес" до 2023 г.

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън продължи контракта си с " Мерцедес " до края на 2023 година Това оповестиха от отбора на формалната си страница с красноречивото " Той остава ".

36-годишният Хамилтън е част от " Мерцедес " от 2013 година, като съумя да победи в края на сезона с отбора 6 пъти (и един път с " Макларън " през 2008 г.).

He’s staying…
— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1)

" Трудно е да се повярва, че от съвсем 9 години работя с този необикновен тим и се вълнувам, че ще продължим партньорството си още две години. Постигнахме доста дружно, само че има още доста какво да гоним – и на пистата, и отвън нея. Невероятно съм горделив и признателен съм за метода, по който от " Мерцедес " ме поддържат акцията ми за равноправието в спорта ни ", разяснява Хамилтън.

— Lewis Hamilton (@LewisHamilton)

От " Мерцедес " също са удовлетворени от продължаването на връзките с британеца.

" С неговия опит, скорост и умения той е на върха на силите си. Радваме се на борбата, в която участваме тази година. Тя е и повода, заради която искахме да се споразумеем за контракта рано, тъй че да не се разсейваме за конкуренциите. Винаги съм казвал, че до момента в който желае да се състезава, Люис може да продължи да го прави колкото пожелае ", съобщи Тото Волф.

Снимка: Getty Images

В момента Хамилтън е на втора позиция във краткотрайното класиране при водачите. Изпреварва го само Маркс Верстапен с " Ред Бул ".

Британецът е един от най-добре платените спортисти в света. За година той взима 45 млн. евро. Част от тези средства той влага във фондация, която има за цел да поддържа по-голямото расово многообразие във всички форми на моторните спортове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР