Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата
Коментари Харесай

Хамилтън: Ферстапен кара опасно

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън упрекна съперника си за купата във Формула 1 Макс Ферстапен в прекомерно рисково каране, откакто двамата се сблъскаха за следващ път този сезон по време на Гран при на Саудитска Арабия.

В 37-та обиколка на вчерашната конкуренция лидерът Ферстапен получи разпореждане от стюардите да пропусне Хамилтън пред себе си, поради нарушаване на разпоредбите, само че нидерландецът натисна прекомерно внезапно спирачките и двата болида се удариха леко, въпреки че не се стигна до съществени вреди по колите. В последна сметка Хамилтън завоюва и към този момент има еднакъв брой точки с Ферстапен преди последния старт за сезона в Абу Даби, а след това водачът на Ред Бул поучи наказване от 10 секунди за дейностите си, което обаче не промени класирането.

"Трябваше да запазя самообладание, което бе мъчно на моменти. В 28 години в специалността съм се състезавал с доста разнообразни водачи и някои от най-хубавите прекрачват границата. За тях не важат разпоредбите или те просто не мислят за това. Макс несъмнено е от тях. Толкова доста пъти избягвах конфликт с него. Нямам срещу да го върша, тъй като по този начин оставам жив още един ден ", разяснява Хамилтън след триумфа си в Джеда.

Ферстапен изрази друга позиция, откакто бе определен от почитателите за водач на деня. "Явно почитателите схващат от надпревари, тъй като случилото се през днешния ден бе необикновено. Просто се пробвам да карам, а в последно време този спорт се е трансформирал повече в санкции, в сравнение с в съревнование. За мен това не е Формула 1 ", сподели той.

Една от най-оспорваните борби за купата в историята на Формула 1 ще се реши в неделя по време на Гран при на Абу Даби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР