Седемкратният шампион Люис Хамилтън призна, че на моменти се е

...
Седемкратният шампион Люис Хамилтън призна, че на моменти се е
Коментари Харесай

Хамилтън изгубил увереност миналия сезон

Седемкратният първенец Люис Хамилтън призна, че на моменти се е съмнявал в себе си откакто 38-годишният водач на Мерцедес записа втори следващ сезон във Формула 1 без победа.

Най-успешният водач в историята на Формула 1 с рекордните 103 победи съобщи в изявление пред Военновъздушни сили и други медии, че е било обикновено да си зададе сходни въпрос

" Когато имаш сходен сложен сезон, постоянно ще има моменти, в които се чудиш дали повода е в теб или в автомобила. Дали към момента го можеш или към този момент си изгубил уменията си ", разяснява британецът, който завърши конкуренцията във Формула 1 за 2023 година като трети в общото класиране.

" Защото ти липсва това... когато се случва магията, когато всичко си идва на мястото - и колата, и ти, а искрата е необикновена. Аз съм единствено един човек. Ако някой в света ви каже, че не изпитва сходни неща, значи просто отхвърля. В последна сметка всички сме хора ", сподели още Люис Хамилтън.

За последно британецът завоюва съревнование в Саудитска Арабия през декември 2021 година, когато се конкурираше с Макс Ферстапен от " Ред Бул " за купата, а нидерландецът надви при противоречиви условия в Абу Даби.

Ферстапен и тимът му победиха в последните две години, а предишният сезон бе извънредно доминантен. " Ред Бул " завоюва 21 от 22 надпревари.

Хамилтън съобщи, че е знаел, че годината ще бъде сложна още преди да стартира, когато е тествал колата и не е почувствал разлика с предходния сезон. Той се оплака още в първото съревнование в Бахрейн, че " Мерцедес " е на неверен път и не го е послушал. Отборът завърши годината втори в подреждането, само че промени концепцията си за 2024 година, а шефът Тото Волф призна в Абу Даби през предишния уикенд, че съвсем всеки съставен елемент е бил изменен.

" Вярвам, че в този момент имаме Северна звезда, която мисля, че нямахме в последните две години. Но към момента няма пряк път към триумфа. Смятам, че разбираме колата доста по-добре. Като цяло имам вяра, само че няма да затаявам мирис ", продължи Люис Хамилтън.

Британският водач подписа през август нов контракт, който продължава до края на 2025 година, а това значи, че ще се състезава и когато навърши 40 години.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР