Седемкратният носител на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад (Франция)

...
Седемкратният носител на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад (Франция)
Коментари Харесай

Фуркад постигна втора победа за сезона, Краси Анев завърши 22-и

Седемкратният притежател на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад (Франция) реализира втора победа за сезона, откакто завоюва преследването на 12.5 километра от Семеен кодекс в Хохфилцен (Австрия). Фуркад направи съвършено съревнование, повали всичките 20 цели и измина трасето за 32:22.3 минути. Така французинът записа 72-а самостоятелна победа в кариерата си за Световната купа.

Втори се класира германецът Арнд Пайфер, който пропусна една цел в първата си пукотевица и остана на 13.7 секунди след Фуркад. Ветле Сяастад Кристиансен от Норвегия се подреди трети на 16.1 секунди без неточност на стрелбището. Лидерът в генералното класиране за Световната купа за сезона Йоханес Тингнес Бьо, който завоюва последните три старта, остана едвам девети, откакто пропусна шест цели и приключи на 1:00.0 минута след Мартен Фуркад.

Красимир Анев се класира на 22-о място с една неточност в стрелбата и закъснение от 1:47.9 минути. Владимир Илиев е 38-и с четири пропуща и пасив от 2:54.3 минути, а Димитър Герджиков не започва. В генералното класиране за Световната купа води Йоханес Тингнес Бьо с 248 точки, следван от Фуркад със 191 и Антонен Гигона (Франция) със 187 точки. Красимир Анев е 34-и с 51 точки, Антон Синапов - 52-и с 22 точки, Владимир Илиев - 59-и с 11 точки и Димитър Герджиков - 62-и с 4 точки. В неделя в Хохфилцен предстоят щафетите за мъже и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР