Седемкратната шампионка Серина Уилямс може да бъде поставена под номер

...
Седемкратната шампионка Серина Уилямс може да бъде поставена под номер
Коментари Харесай

Серина Уилямс може да бъде поставена под номер 1 на Уимбълдън

Седемкратната шампионка Серина Уилямс може да бъде сложена под номер 1 на " Уимбълдън " даже в случай че не успее да се завърне в топ 32 на международната класация преди шампионата. 36-годишната американка сега е 449-а в света, откакто се завърна на корта след раждането на щерка й. Серина съобщи, че тенисистки, завръщащи се след раждане, би трябвало имат непокътнато място в ранглистата и да бъдат сложени.

Изпълнителният шеф на " Ол Ингланд Клъб " Ричард Люис в началото заяви, че е " малко евентуално " Уилямс да бъде сложена, в случай че е отвън топ 32 преди шампионата, който стартира на 2 юли. По-късно обаче от клуба бе пуснато изказване, че уредниците на " Уимбълдън " имат право да дефинират поставените, без значение от ранглистата.

" Редът на поставените следва женската класация с изключение на в случаите, където съгласно мнението на комитета има потребност от смяна, с цел да стигне до уравновесен чоп ", обявиха от клуба. Срещата за определене на поставените на " Уимбълдън " тази година ще се състои на 26 юни.

Серина, която роди щерка си Алексис Олимпия през септември, изигра четири мача след завръщането си на корта. Тя загуби от по-голямата си сестра Винъс в Индиън Уелс, а по-късно отпадна на старта в Маями след загуби от изгряващата звезда Наоми Осака.



След Индиън Уелс лидерката в международната класация Симона Халеп съобщи, че Серина Уилямс " е трябвало да бъде сложена под номер 1 ", а шефът на шампионата в Маями Джеймс Блейк показа, че разпоредбите за установяване на поставените за тенисистки, които се завръщат след бременност, са " тип наказване ".

За разлика от Серина звездата на домакините Анди Мъри сигурно няма да бъде подложен, в случай че дотогава не влезе в топ 32 на света. 31-годишният шотландец, който е повторен първенец на " Уимбълдън ", не е играл в формален мач от миналогодишния шампионат в Лондон, в който отпадна на четвъртфиналите, заради травма в бедрото. Мъри претърпя интервенция през януари.

" Взимаме поради резултатите на трева от предходните години, само че имаме сделка с ATP да следваме компютърната формула. Анди няма да бъде подложен измежду първите 32, в случай че не е в тази формула ", разяснява Люис. Това значи, че Мъри може да се изправи против Роджър Федерер или Рафаел Надал в първия кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР