Седемдесет процента от сирийците разчитат на хуманитарна помощ вследствие на

...
Седемдесет процента от сирийците разчитат на хуманитарна помощ вследствие на
Коментари Харесай

ООН: След 13 години война 16,7 милиона души в Сирия се нуждаят от хуманитарна помощ

Седемдесет % от сирийците разчитат на филантропична помощ в резултат на траялата повече от десетилетие революция в страната, съобщи през днешния ден Организация на обединените нации, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-нови данни сочат, че 16,7 милиона души в страната се нуждаят от филантропична помощ, което е най-големият брой на нуждаещите се от началото на спора преди 13 години, сподели в изказване специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Гайр Педешен.

По данни на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси сега в Сирия живеят близо 23,2 милиона души.

Международната общественост би трябвало да окаже напън за възобновяване на договарянията сред сирийското държавно управление и опозицията, сподели Педешен.

" Трябва да създадем мира наш приоритет ", уточни специфичният делегат и добави: " Ако не го създадем, мрачните отрицателни трендове по всички индикатори в Сирия единствено ще продължат да се утежняват и през идната година. Хората в Сирия заслужават по-добра орис ".

Липсата на дарения значи, че филантропичните организации в Сирия имат проблеми с достигането до нуждаещите се, споделиха координаторите на Организация на обединените нации за филантропичната помощ за Сирия Адам Абделмула и Муханад Хади. Те подчертаха, че доста хора в страната нямат задоволително храна.

От 2011 година насам повече от 12 милиона сирийски деца, дами и мъже са избягали в прилежащи страни или са разселени в границите на Сирия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР