Седемдесет и три процента от гърците смятат, че членството на

...
Седемдесет и три процента от гърците смятат, че членството на
Коментари Харесай

Над 70% от гърците смятат, че членството в ЕС носи полза на Гърция

Седемдесет и три % от гърците считат, че участието на Гърция в Европейския съюз носи изгода на страната, демонстрира изследване на Европейския парламент, представено от гръцката организация АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

Според 50 % от интервюираните главната причина за изгодата от участие в Европейски Съюз е приносът на съюза за поддържане на мира и укрепването на сигурността.

Осемдесет и седем % от запитаните гръцки жители считат, че дейностите на Европейски Съюз оказват въздействие върху тяхното всекидневие. Това е третият най-голям резултат измежду интервюираните европейци след Кипър и Малта.

70 % са на мнение, че стандартът им на живот към този момент се е намалил и чакат това да продължи през идната година.

Данните демонстрират, че главните цели на Европейския парламент съгласно гърците би трябвало да бъдат битката с бедността (59 процента), икономическата поддръжка и основаването на нови работни места (54 процента), публичното здраве (50 процента) и изменението на климата (26 процента).

По отношение на идните европейски избор през юни идната година повече от половината гърци декларират, че демонстрират интерес към тях. 63 % от интервюираните имат вяра, че първата причина, заради която хората гласоподават на евроизборите е да поддържат съответна политическа партия, втората - тъй като е цивилен дълг (49 процента) и третата - тъй като желаят да поддържат избран претендент (39 процента).

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР