Седемдесет и три процента от анкетирани в сондаж на "Галъп

...
Седемдесет и три процента от анкетирани в сондаж на "Галъп
Коментари Харесай

73% от анкетирани от "Галъп" смятат, че Димитър Главчев е постъпил правилно, като е подал оставка

Седемдесет и три % от интервюирани в сондаж на "Галъп интернешънъл " считат, че някогашният ръководител на Народното събрание Димитър Главчев е постъпил вярно, като е подал оставка, 16 на 100 са на противоположното мнение. Това демонстрират данни от експресен сондаж, изработен измежду 802 души сред 20 и 22 ноември посредством телефонно изявление и самостоятелен от външно финансиране.

Това болшинство от близо три четвърти потвърждава, че намесата на Бойко Борисов и оставката на Димитър Главчев, е предотвратила действителен проблем за ръководещата групировка, разясняват социолозите. Мнозинство от 60 на 100 не утвърждава дейностите на Димитър Главчев с изгонването на Корнелия Нинова, 30 % ги утвърждават, а останалите се двоумят. Българите очевидно са възприели дейностите на досегашния ръководител на Народно събрание като несъразмерни, а и оценката, която самият Бойко Борисов им даде, също е повлияла на мненията, означават от "Галъп ".

54 % се съгласяват с мнението, че с дейностите си Главчев в действителност е навредил точно на ГЕРБ и Борисов, 30 на 100 се опълчват на това мнение (главно последователи на ГЕРБ), а останалите се двоумят. По всичко проличава, че оставката фактически е икономисала съществени следващи проблеми за ръководещите, считат анализаторите.

60 % пък одобряват мнението, че не е обикновено ръководителят на Народното събрание да гони ръководителя на опозицията. 33 % не са срещу изгонването на водача на опозицията - още веднъж на първо място последователи на ГЕРБ. Механизмът на бързите оставки очевидно още веднъж е оказал помощ за запазване на относителната непоклатимост и това проличава и в данните от въпроса за възможни нови предварителни избори - болшинство от 79 на 100 споделят, че предварителни избори на този стадий не са нужни, показват социолозите.

39 % утвърждават избора на Цвета Караянчева за ръководител на Народното събрание, а 29 на 100 са срещу. Привържениците на ГЕРБ преди всичко застават зад избора на Караянчева, само че част от последователите на Българска социалистическа партия също й дават заем на доверие, прецизират от "Галъп "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР