Седемдесет и пет машини, сред които 11 роторни снегорина, са

...
Седемдесет и пет машини, сред които 11 роторни снегорина, са
Коментари Харесай

75 машини ще чистят улиците в Русе през тази зима

Седемдесет и пет машини, измежду които 11 роторни снегорина, са в подготвеност да поддържат пътищата в община Русе и в града през тази зима.

Това заяви шефът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " Спасимир Димитров по време на съвещание за зимната подготовка с представители на разнообразни институции, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Разполагаме и с задоволително количество инертни материали “, разяснява той.

Димитров изясни, че е осъществена инспекция на снегопочистващата техника, на междуселищните и на учебните рейсове, както и на сметоизвозващата техника.

Проверени са 12 междуселищни рейса, от които два са с износени гуми и четири без пожарогасители. Изпратени са писма нередностите да бъдат отстранени. При инспекцията на един учебен рейс е отправена рекомендация за промяна на задните две гуми.

Очаква се скоро да бъде подписано съглашението сред общината и организация "Пътна инфраструктура " за поддържането на интернационалния бул. "България ", по който се реализира връзката с Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ".

Идеята е общината да почиства от сняг и боклуци булеварда, а АПИ да поддържа пътното платно, маркировката, преградните уреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР