Седемдесет и четири процента от компаниите у нас използват природен

...
Седемдесет и четири процента от компаниите у нас използват природен
Коментари Харесай

Стоянов: 74% от компаниите използват природен газ, а само 37% могат да го заместят с алтернативно гориво

Седемдесет и четири % от фирмите у нас употребяват природен газ, а единствено 37% могат да го заменят с различно гориво. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов при откриването на профилираното ревю „ MachTech & InnoTech Expo 2022 “. Данните са от анкета с българските предприятия, извършена от министерството през август, която цели да даде настояща картина на потребностите на бизнеса, оповестиха от Министерството на стопанската система.

От извършеното допитване излиза наяве още, че 60% от компаниите не могат да понижат размерите на консумация на природния газ. “Тези данни още един път демонстрират какъв брой е значима диверсификацията и обезпечаването на най-хубави цени на енергийните източници преди зимния сезон “, съобщи Никола Стоянов.

Министър Стоянов поздрави участниците в ревюто и уточни, че за 2021 година износът на българските компании, работещи в машиностроителния бранш, надвишава 4 милиарда лв.. „ 70% от продукцията в бранша се изнася за страни в Европа, което е явен знак, че българските компании са мощно конкурентни на международните пазари “, заяви още Стоянов. По думите му, секторът е с висока добавена стойност и българската страна поставя всички старания, с цел да усъвършенства бизнес средата у нас.

След формалното разкриване министър Стоянов прегледа изложбените щандове, където представители на български и интернационалните компании го срещнаха със своята активност и произвеждане.

Изложението „ MachTech & InnoTech Expo 2022 “ се организира за 13-и път и тази година събира на едно място над 130 компании. В рамките на 4 дни, от през днешния ден до 16 септември, на повърхност от 10 000 кв.м. ще бъдат показани 250 международни марката от Германия, Чехия, Австрия, Италия, Турция, Румъния, Китай и други /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР