Седемчленната организирана престъпна група, занимавала се с преработване на обезопасени

...
Седемчленната организирана престъпна група, занимавала се с преработване на обезопасени
Коментари Харесай

Голям удар на полицията в Карлово

Седемчленната проведена незаконна група, занимавала се с преправяне на обезопасени и газови оръжия в огнестрелни и следваща противозаконната продажба, е арестувана на 1 февруари тази година при профилирана интервенция на чиновници на ГДБОП, извършена и със съдействието на община Карлово. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура. По първични данни участниците са се занимавали с незаконната активност от май 2017 година
Единият от тях - собственик на оръжеен магазин в София и на лиценз за търговия, е снабдявал групата с обезопасени и развалени оръжия. Те били превръщани в бойни в особено оборудвана за задачата работилница в жилищен блок в София, чийто притежател имал законно уверение за ремонт на оръжия. Така модифицираните за пукотевица револвери и автомати били пласирани на черния пазар.
Като спомагателен заслон за противозаконната активност на групата служело и това, че и седмината участници имали позволения за носене на огнестрелно оръжие, множеството от тях били регистрирани и като колекционери на оръжия. В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на адреси и коли, благосъстоятелност и употребени от арестуваните. В жилищата на трима от тях са открити голям брой револвери от разнообразни марки, пушки, автомати " Калашников ", муниции, тротилови пресовки. 
Голямо количество автомати, револвери, патрони, както и бойни гранати, са открити в помещение, в което е работел различен участник групата. В багажника на колата на притежателя на оръжейния магазин са открити и конфискувани 250 патрона. Единствено у един от участниците не са открити оръжия, муниции или взривни материали. След 24-часовото им задържане Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седмината и удължи мярката им за задържане до 72 часа, последва и искане до Специализирания углавен съд за налагане мярка за неотклонение " задържане под стража " за всеки от тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР