Седемчасови обиски в четири града и арести белязаха стартирала днес

...
Седемчасови обиски в четири града и арести белязаха стартирала днес
Коментари Харесай

Нова спецакция срещу Миню Стайков - този път заради злоупотреби с европари

Седемчасови обиски в четири града и арести белязаха стартирала през днешния ден нова огромна акция  на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи против алкохолния необут Миню Стайков. Тя е подхваната 3 дни преди приключването на периода за законовото му задържане в ареста.

Проверките са по ново следствие против Стайков – за злоупотреби с евросредства за аграрни земи. До момента са задържани шестима, а обиските са осъществени в София, Пловдив, Бургас и Сливен, заяви bTV.

Екип на спецпрокуратурата и полицията е претърсил офиса  на Стайков в центъра на Карнобат, който се занимава основно с изкупуване на аграрни земи. Там, описването на документите е траяло повече от 7 часа. Иззети са компютрите на компанията и документи за последните 4 години. Паралелно са били претърсени и адреси на младежи, получавали евросубсидии по програмата „ Млад фермер ”.

На 5 май изтича 8-месечният период за задържане на Стайков. Ако не му бъде повдигнато друго обвиняване, той би трябвало да бъде освободен. От септември предходната година до момента Миню Стайков е разследван за контрабанда на артикули без бандерол, пране на пари и данъчни нарушавания.  Междувременно самият Стайков е изискал отказ на наблюдаващия спецпрокурор Ангел Кънев с претекста, че е преднамерен и не може да води обективно следствието против него. Стайков твърди още, че Кънев е изкупувал земи в региона на Поморие, Елхово и Тополовград от компании, близки до притежатели на конкурентен винпром, което съгласно него слага спецпрокурора в спор на ползи, съобщи bTV. Кънев е декларирал за малкия екран, че няма да си направи отказ и се чака изказване на прокуратурата.

От държавното обвиняване на този стадий показват единствено, че изказване ще бъде направено на следващия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР