Седем загинаха, а един се издирва след проливни валежи, предизвикали

...
Седем загинаха, а един се издирва след проливни валежи, предизвикали
Коментари Харесай

Зверски наводнения взеха 7 жертви в черноморския район на Ту...

Седем починаха, а един се търси след проливни превалявания, провокирали наводнения и следващи свлачища късно в сряда вечерта. Епицентърът на бедствието бяха регионите Гюнейсу и Тайели, ситуирани на стръмни хълмове в провокационен терен, където планините минават паралелно на морето в турската северната черноморска провинция Ризе.


С проливния дъжд, който стартира през вчерашния ден вечерта в Ризе, за 7 часа паднаха 220 кг превалявания на квадратен метър. Потоци преляха в 6 региона на града, пътищата бяха затворени, породиха десетки свлачища. Броят на хората, изгубили живота си в потопа, се е нараснал до 7, съобщи организация Т24.

Вътрешният министър Сюлейман Сьойлю, който направи през днешния ден преди обед инспекции в региона на наводненията в Ризе дружно с още двама министри, съобщи: „ Когато дойдохме през нощта, заради бедствието, 27 хиляди клиенти нямаха електричество. В момента почти 13 хиляди клиенти не могат да бъдат снабдени с електричество. Смятаме, че този брой ще намалее след няколко часа. Всички избавителни екипи не престават да работят. Оценката на вредите продължава. Пътищата до 82 села в региона са недостъпни заради свлачища, само че екипи работят по премахване на проблемите.


Министърът на околната среда и урбанизацията Мурат Курум сподели, че работата по оценка на вредите ще завърши след два дни. " Ние бързо ще построим нови къщи за потърпевшите. Ще ги изградим на най-много 2-3 етажа. Планираме бързо да преместим някои здания с риск от наводняване.
Спасителните действия не престават както по течението на реката, по този начин и към морето.


Министърът на превоза и инфраструктурата Адил Караисмайлоглу сподели: " Ние нямаме основни пътища, които да са затворени. Имаме проблеми единствено по селските пътища. Имаме някои проблеми в връзката, частично на някои места. Разбира се, има и проблеми, породени посредством прекъсване на тока. Нашите мобилни екипи са в района. "

Десетки чиновници търсят хора, за които се оповестява, че са изчезнали в две села в региона, където къщите са заровени под парчета. Губернаторът Ризе съобщи, че на доста места в провинцията се оповестява за наводнения и свлачища. Властите оповестиха, че от околните провинции са привлечени спомагателни екипи и кучета за търсене и избавяне, с цел да подкрепят напъните, дружно с водолази.

Миналата година двама души починаха от наводнения и свлачища в квартал Чаели в Ризе. Провинцията, сходно на множеството източни елементи на Черноморския район, е сцена на сходни бедствия, лишили десетки човешки животи през годините. Най-лошото злополучие беше през 2010 година, когато 12 души починаха при наводнения в регион Ризе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР