Седем задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и

...
Седем задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и
Коментари Харесай

Седем души от Агенция „Митници“ са задържани при акцията на ДАНС

Седем арестувани за 24 часа след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „ Митници ”. Това са съобщили за NOVA източници от следствието. Сред тях са Петя Банкова и заместникът ѝ Людмил Маринов.

По първична информация се проверява проведена незаконна група за контрабанда, подкупи и пране на пари. Разследващите претърсваха домовете и кабинетите на директорката на Агенцията Петя Банкова и неин заместител. Банкова беше изведена за разпит.

Още сутринта проверяващите са влезнали да претърсват както дома, по този начин и кабинета на директорката. Преди да бъде отведена за разпит, Банкова допусна, че зад спецоперацията стои ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, с който били във влошени връзки. Банкова е негов някогашен чиновник. Претърсвания имало и в кабинета на заместника ѝ Людмил Маринов.

Разследващи имаше на още няколко адреса в София, в това число хотел в квартал „ Лозенец “. „ Проверката беше ориентирана към посетител на хотела, който беше настанен във вторник. Органите на реда разговаряха единствено с него, без да тормозят други посетители на хотела. Автомобилът на въпросното лице беше обискиран на паркинга. Гостът е български жител от мъжки пол ”, съобщи шефът на хотела в София Калоян Николов.

Претърсвания имаше и на адреси в Хасково и Свиленград. По неофициална информация минимум пет адреса са били обект на инспекция от ДАНС и Антикорупционната комисия на територията на Хасково.

На територията на Свиленград е имало обиски на три местоположения. Всички те са свързани по някакъв метод с някогашни чиновници на Агенция „ Митници “. През целия ден на два от адресите останаха екипи на Жандармерията.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР