Седем задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и

...
Седем задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и
Коментари Харесай

Задържаните в Агенция „Митници“ са седем

Седем арестувани за 24 часа след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „ Митници ”. Това са съобщили за NOVA източници от следствието. Сред тях са Петя Банкова и заместникът ѝ Людмил Маринов.

По първична информация се проверява проведена незаконна група за контрабанда, подкупи и пране на пари. Разследващите претърсваха домовете и кабинетите на директорката на Агенцията Петя Банкова и неин заместител. Банкова беше изведена за разпит.

Още сутринта проверяващите са влезнали да претърсват както дома, по този начин и кабинета на директорката. Преди да бъде отведена за разпит, Банкова допусна, че зад спецоперацията стои ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, с който били във влошени връзки. Банкова е негов някогашен чиновник.

„ Преди няколко години Пламен Тончев по типичния за тях механизъм реши, че ще ми изпрати да работя в Благоевград. Това е главната им скица – когато някой им пречи, те го командироват. В резултат, на което, аз споделих, че няма да извършвам техни поръчки и напуснах публично ДАНС ”, съобщи арестуваната шефка, назначена едвам преди месец от Асен Василев на поста.

Шефът на Агенцията Пламен Тончев, не беше открит за коментар. Според адвокатката на Банкова от кабинета ѝ били конфискувани мемоари за контрабандни канали.

„ Иззети са бележки за контрабандни канали, как

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР