Седем забележителни френски филма са включени в програмата на тазгодишната

...
Седем забележителни френски филма са включени в програмата на тазгодишната
Коментари Харесай

Седем нови заглавия представя Фестивалът на френския филм

Седем забележителни френски кино лентата са включени в програмата на тазгодишната " Киномания ". Първи ще забележим " Брат и сестра " на режисьора Арно Деплешен на 18 ноември в кино " Люмиер ", който ще даде формалния старт на Фестивала на френския филм. Завладяващата история за неизречени думи, потиснати усеща и дълго защитавани секрети е с присъединяване на Марийон Котийар и Мелвил Пупо в функциите на Алис и Луи - от дълго време отчуждили се брат и сестра, на които им се постанова да се съберат още веднъж поради случай с родителите им. Филмът е с номинация от конкурсната стратегия на Кан.
Друга надарена актриса - Леа Сейду, ще забележим във кино лентата на режисьора и сценарист Миа Хансен-Льове " Една хубава заран ". Сейду е в облика на самотна майка, която се грижи безрезервно за болния си татко. 
" Пленително пътешестване ", реж. Кристиан Карион, Снимки " Киномания " /НДК
Прекрасните Шарлот Гензбур и Еманюел Беар блестят в носталгичния " Пътниците на нощта " на Михаел Ерс. Елизабет е изоставена от брачна половинка си жена, майка на двама младежи, която стартира работа в нощно радиопредаване, където попада на младата Талула и взема решение да я приюти в дома си.
На едно неизмеримо и " Пленително пътешестване " ще ни води филмът на режисьора Кристиан Карион с присъединяване на Лин Рено и Дани Буун. Таксиметров водач с комплициран живот качва 92-годишна дама в колата си, с цел да я води до старешки дом. Пътуването е изпълнено със спирки към предишното на старата жена, което разкрива трагичния й живот.
Друга трагична история ще преживеем с кино лентата " Стъпка напред " на Седрик Клапиш. Балерината Елиз претърпява физическа и прочувствена контузия по едно и също време. Падане на сцената я лишава от опцията да танцува цели две години, а в същото време приятелят й я изоставя. В основната роля е Марион Барбо - звезда на балета на Парижката опера.
От света на балета се пренасяме в епицентъра на театралния живот с кино лентата " Млади вечно " на режисьорката Валерия Бруни Тедески с присъединяване на Луи Гарел. Тя употребява автобиографични детайли в продукцията си и пресъздава годините си на обучение в фамозната школа на Патрис Шеро, която е сърцето на френския сценичен живот в средата на 80-те години. 
Световноизвестният Жерар Депардийо ще забележим във кино лентата " Умами ", в ролята на фамозния готвач Габриел Карвен, който се насочва на пътешестване до Япония с вярата да открие тайнствения пети усет, наименуван умами. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР