Седем военнослужещи от ВМС бяха наградени от командира на военния

...
Седем военнослужещи от ВМС бяха наградени от командира на военния
Коментари Харесай

Демонстрация на ВМС на Морската гара във Варна

Седем военнослужещи от Военноморски сили бяха наградени от командира на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов по време на церемониален обред на Морската гара във Варна.

Най-голям интерес измежду варненци и гостите на града провокира демонстрацията с присъединяване на морските специфични сили към Военноморски сили.

Как се освобождава транспортен съд, превзет от терористи, демонстрираха зрелищно българските морски тюлени. В демонстрацията взе участие и хеликоптер " Пантер " от авиобаза " Чайка ".

В словото си преди този момент контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на военноморските сили уточни смисъла на военния ни флот в тази обстановка.

" В един миг, в които войната се води напълно покрай нас и военноморските сили са тези, които най-ясно я усещат с високата подготвеност, която поддържаме, с цел да защитим родните крайбрежия и родината си, с цел да предпазим корабите, които плават в морето от мини. Всички знаят какъв брой значимо е морето за стопанската система на страната, само че, може би, едвам в този момент схващат, ролята на Военноморски сили в обезпечаването на този морски кулоар ".

Стана ясно, че на 10 май контраадмирал Кирил Михайлов ще се срещне във Варна с вицеадмирал Кийт Блънт, началник на взаимното военноморско командване на НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР