Седем водещи компании в областта на изкуствения интелект са поели

...
Седем водещи компании в областта на изкуствения интелект са поели
Коментари Харесай

Белия дом изготви набор от предпазни мерки при разработването на изкуствения интелект

Седем водещи компании в региона на изкуствения разсъдък са поели ангажимент да ръководят рисковете, свързани с тази технология, заяви Белият дом. Това ще включва тестване на сигурността на изкуствения разсъдък и обявяване на резултатите от тези проби.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че водещи компании в създаването на технологии за изкуствен интелект са поели ангажимент за съблюдаване на набор от защитни ограничения в региона на изкуствения разсъдък, направени с посредничеството на Белия дом.

 
Тези задължения са действителни и съответни. Те ще оказват помощ на промишлеността да извърши главното си обвързване към американците да създава безвредни, сигурни и надеждни технологии, които са от изгода за обществото и поддържат нашите полезности. През идващите 10 години ще станем очевидци на повече софтуерни промени, в сравнение с през последните 50 години.
Джо Байдън - президент на Съединени американски щати

Байдън добави, че доброволните задължения, поети от седемте американски компании, имат за цел да подсигуряват, че техните артикули с изкуствен интелект са безвредни, преди да бъдат пуснати на пазара. Компаниите също ще трябва да следят и да оповестяват за неточности и проблеми в технологията, които са от основно значение за битка с хакерските атаки и дезинформацията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР