Седем училища в Ловешка област са определени за дистанционна форма

...
Седем училища в Ловешка област са определени за дистанционна форма
Коментари Харесай

Седем училища в Ловешко са определени за дистанционна форма на обучение при нужда

Седем учебни заведения в Ловешка област са избрани за отдалечена форма на образование, в случай че има искащи и дават отговор на условията, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев.

По думите му съгласно насоките за работа на учебните заведения през новата образователна година в изискванията на COVID-19, направени от просветителното министерство, взаимно с Министерството на здравеопазването, всички учебни заведения ще би трябвало, с изключение на да изпълнят наложителните ограничения и правила, само че и до 10 септември да разпишат такива, които да дават отговор на съответните особености на образователното заведение.

Затова предстоят срещи с управлението на всяка община в региона и шефовете на образователни заведения. Препоръчителните ограничения се одобряват от педагогическите препоръки. За отдалечена форма на образование при нужда в Ловешка област са определени Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, СУ "Васил Левски " в Троян, СУ "Георги Бенковски " в Тетевен, СУ "Алеко Константинов " в Луковит, ОУ "Проф. Димитър Димов " в Ловеч, НУ "Хаджи Генчо " в Тетевен, СУ "Васил Левски " в Ябланица.

"Ако детето се разболее през годината, то ще може да бъде включено в електронно образование в неговото учебно заведение, при техническа опция, за интервала на неявяване. Ако ученикът има трайно заболяване и положението му не разрешава да участва в дневна форма на образование, то ще се образова отдалечено в едно от седемте избрани за задачата образователни заведения ", съобщи Начев.

По думите му учителите до обяд ще образоват децата в присъствената форма на образование, а следобяд - в отдалечената, като спомагателният им труд ще се заплаща. Начев разясни, че от 1 до 4 клас не може да има отдалечено образование и добави, че, съгласно него, от останалите класове няма да има доста искащи да се образоват по този метод. Към момента има единствено едно заявление за възпитаник, който живее в чужбина.

Еленко Начев сподели още, че от РУО ще упорстват пред общинските управления във всяко учебно заведение да бъде обезпечено здравно лице. До края на образователната година всички възпитаници и учители ще бъдат снабдени с електронни устройства по програмата "Образование за утрешния ден ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР