Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За

...
Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За
Коментари Харесай

Седем болници у нас отказват на онкоболна, от Турция ѝ пращат линейка веднага

Седем столични лечебни заведения са отказали помощ на онкоболна жена. За това описаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово пред "Нова телевизия ". Преди към година тя схваща, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици положителни хора, фамилията ѝ съумява да събере 30 000 лв., нужни за лекуването и интервенцията ѝ в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче дамата получава затруднения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем лечебни заведения отхвърлят да я одобряват, макар положението, в което се намира. „ Във ВМА, „ Пирогов”, „ Токуда”, „ Сити клиник”, Онкологията в „ Дървеница”, Александровска болница и „ Майчин дом” – цялостен отвод. Навсякъде отхвърлят да я одобряват за преливане на кръв – отхвърлят лекуване. За тях това е разследване от болестта.

"Дори от онкологичната болница ни споделиха, че няма по какъв начин да я одобряват, тъй като приемите са единствено планови и би трябвало първо да мине през надзорен обзор и в случай че лекари се съгласи – да я одобряват ", описа брачният партньор на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по лечебните заведения с частна кола за спешна помощ и с една молба - да бъде призната, с цел да се откри от къде е кръвоизливът. Обиколката ѝ по лечебни заведения траяла шест дни.

„ На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където главно върви лекуването ѝ. От Турция изпратиха кола за спешна помощ за към 5 часа, след което я откараха назад там”, заяви Андриян.

Мариянна към момента е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла сполучлива, незабавна интервенция и сега се възвръща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР