Седем случая на варицела са регистрирани в област Пазарджик за

...
Седем случая на варицела са регистрирани в област Пазарджик за
Коментари Харесай

Увеличават се болните от варицела и хепатит

Седем случая на варицела са регистрирани в област Пазарджик за седмица – от 5 до 11 март. Това демонстрира справката на Националния център по публично здраве и разбори.

По брой болни региона ни е наедно с области като Благоевград, Кърджали и Ловеч. За целия февруари броят на болните от варицела е 13, като същата е била броя и през януари. Ако заболяването настава с досегашното движение, е допустимо до края на март случаите да са тройно повече.

Характерно за варицелата, от която боледуват най-често децата, е, че има сезонен пик. Най-често се среща в края на зимата и през ранната пролет – през месеците от март до май. Според здравните специалисти завишението на болните е обикновено и към този момент няма мотиви за терзания. 

Завишение през последната седмица в Пазарджишко се следи и при случаите на изострен вирусен хепатит има завишение. За седмица в района са болни двама, на фона трима за целия февруари.  От останалите заразни заболявания са регистрирани единствено по един болен от салмонелоза и трихинелоза.

При острите респираторни болести е налице противоположната наклонност. През последната седмица болните в Пазарджик са били 78 против 91 при започване на март.

Отчетено е ниско равнище на заболеваемост. Пневмониите също са по-малко – 10 при 14 миналата седмица. Най-засегната възрастова група остават младежите от 15 до 29 години.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР