Седем сигурни формации в следващото Народно събрание. Две партии имат

...
Седем сигурни формации в следващото Народно събрание. Две партии имат
Коментари Харесай

„Тренд“: 7 формации със сигурност влизат в следващия парламент

Седем сигурни обединения в идващото Народно заседание. Две партии имат късмет да преминат бариерата. 2 милиона българи декларират, че ще упражнят правото си на глас. Това сочат данните от изследване на организация „ Тренд “ по поръчка на „ 24 часа ". Изследването е осъществено в интервала сред 17 и 24 септември 2024 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1003 души на възраст 18+. 

ГЕРБ-СДС резервират лидерската си позиция с 24.8% от всички гласуващи. Битката за второто място остава с неразбираем край. „ Възраждане “ отбелязва лек растеж по отношение на последните парламентарни избори през юни и се подрежда на втора позиция с 15.6% от гласуващите. Плътно след тях е „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ с 15.1% от гласуващите. Коалицията към Ахмед Доган „ Алианс за права и свободи “ се употребява с поддръжката на 8.5% от гласуващите. С изравнени позиции са „ БСП-Обединена левица “ (6.9%) и „ ИТН “ (6.9%) . Формацията към Делян Пеевски „ Движение за права и свободи – Ново начало “ се употребява с поддръжката на 5.8% от деклариралите, че ще гласоподават на идните избори.

Партията на Радостин Василев МЕЧ (3,5%) и Величие (3,4%) остават под парламентарната преграда, само че с шансове за парламентарно посланичество. Делът на респондентите показали, че ще гласоподават с опцията „ не поддържам никого “ е 3,9%, само че този % се разпределя сред всички обединения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР