Седем са загубите на Левски на стадион Георги Аспарухов от

...
Седем са загубите на Левски на стадион Георги Аспарухов от
Коментари Харесай

Най-тежките загуби на Левски на Герена

Седем са загубите на Левски на стадион " Георги Аспарухов " от български тимове, в които " сините " са позволили най-малко три гола.

Най-кошмарно е провалянето против Ботев (Враца) на 11.12.1985-а година. Тогава Левски е разрушен чутовно - 3:6! Публиката на " сините " се готви да гледа доста голове. Е, упованията на почитателите се сбъдват, само че 6 от попаденията са за противника. Тогава Левски се споделя Витоша.

" Сините " повеждат още в 6-ата минута. Михаил Вълчев бие едва от дузпа, вратарят на Ботев и предстоящ подобен на ЦСКА - Илия Вълов, отбива, само че Руси Гочев довкарва топката в мрежата.

В 27-ата минута Емил Маринов се шмугва сред централните бранители Краси Коев и Ники Илиев и изравнява - 1:1.

Само 6 минути по-късно има дузпа и за гостите. Цветан Данов е прецизен за 1:2.

Все отново Левски изравнява посредством Мишо Вълчев в 48-ата минута.

За да пристигна 57-ата, когато още веднъж Данов бележи за 2:3. Секунди по-късно Илия Войнов прави резултата 2:4. " Синя " тишина! Истински потрес!

В 64-ата минута става още по-страшно за Левски. Пак идва ред на Маринов да вкара топката във вратата на безпомощния Делчев - 2:5!

Вълчев понижава на 3:5 четвърт час преди края. В последната минута Емил Маринов поема топката на центъра и се устремява към наказателното поле на " сините ". Остава самичък против Делчев, бие около него, с цел да означи хеттрик и да оформи крайното 3:6 в интерес на Ботев.

Само 11 дни по-късно Левски приема огромния си противник - ЦСКА. И губи с 1:3. Това е първа победа за " армейците " на " Герена ". Те са водени от легендата Димитър Пенев. 25 000 са на трибуните, само че почитателите на " сините " отново остават извънредно разочаровани.

В 11-ата минута ЦСКА към този момент води с 2:0! Любослав Пенев е разкрил в 6-ата, а по-късно гол бележи и Стойчо Младенов. След години Младенов ще се оревърне в призрачен сън за Левски и като треньор.

Руси Гочев понижава на 1:2 в 32-ата минута, само че още веднъж Стойчо прави 3:1 за " армейците " - в 41-ата от дузпа.
 Снимка 274202
Източник:

За Левски играят футболисти като Николай Илиев, Михаил Вълчев, Георги Йорданов и Николай Тодоров. Треньор е Кирил Ивков.

Следващата сходна загуба за Левски на " Герена " е от 2009-а година. " Сините " са направени на пух и прахуляк от Локомотив (София) и Мартин Камбуров, който свети с хеттрик. Драгумир Окука печели дуела с Емил Велев. Но пък малко по-късно Кокала подвига купата. Това е последната за Левски все още.

През 2011-а ЦСКА стига до втората си победа на " Герена ", още веднъж с 3:1. Начело на " алените " е младият експерт Милен Радуканов - играл и за ЦСКА, и за Левски. Преди дербито " сините " се заканват да разгромят противника, да подобрят върха си за най-голяма победа - 7:1. Да, но не! Тактиката на Радуканов е съвършена. С два гола на Мишел Платини и един на Апостол Попов, гостите надиграват изцяло " сините " и стигат до триумфа.

През 2017, 2018 и 2019 година Левски позволява по още една загуба с 1:3 на своя стадион. Първо това се случва против Лудогорец, а по-късно още веднъж против Ботев (Враца). Два гола са дело на огромния левскар Валери Божинов, а различен минал през " Герена " - Валери Домовчийски, бележи третия.

През сегашния сезон с 3:1 на стадион " Георги Аспарухов " победи Берое. С голове на Педро Еуженио и два на... Мартин Камбуров. Ах, този Камбуров!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР