Седем са вече задържаните във връзка с камиона ковчег, изоставен

...
Седем са вече задържаните във връзка с камиона ковчег, изоставен
Коментари Харесай

Седем са вече задържаните във връзка с камиона ковчег, изоставен край Локорско

Седем са към този момент арестуваните по отношение на камиона ковчег, зарязан край Локорско, оповестява NOVA. Обвиненията, които ще им бъдат повдигнати, са свързани с нелегално прекосяване на държавната граница, за каналджийство, за гибелта на 18-те мигранти. Все още обаче не е ясно дали обвиняването ще е за съзнателно ликвидиране или ликвидиране по несъобразителност.

Следствените дейности и огледите на терен продължиха цяла нощ. Тази заран беше изработен още един оглед. Събрани са ДНК проби от кабината на камиона, с цел да се потвърди кой е водачът и кой негов сателит. Събрани са и пръстови отпечатъци.

Започна да идва тежка техника на звеното за спешна помощ и сигурност към столичната община и Пожарната. Вероятно камионът скоро ще бъде изтеглен от мястото, на което беше зарязан.

По обед на мястото дойде и тежка техника на звеното за спешна помощ и сигурност към Столичната община и Пожарната. Вероятно камионът скоро ще бъде изтеглен от мястото, на което беше зарязан.

18 бежанци от Афганистан,  сред тях и деца, бяха открити в петък задушени в тайник на камион. Още 34 мигранти са потърпевши или с заплаха за живота. Поне 14 души са настанени в 6 столични лечебни заведения. Те са пристигнали измръзнали, гладни, мокри и обезводнени.

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани. 

Преди няколко дни 52 мигранти са минали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората към Ямбол, след това са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, заяви шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов нощес. 

Камионът е зарязан повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават локални, които виждат част от мигрантите. 

Спецакции имаше нощес в София, Бургас и Смолянско.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР