Седем са правителствата, които са се пръкнали през месец декември

...
Седем са правителствата, които са се пръкнали през месец декември
Коментари Харесай

Бареков образно за новия кабинет: Башибозук на ДС и СИК, събран по неволя от “Козяк”

Седем са държавните управления, които са се пръкнали през месец декември от 1894 година насам. Днес се ражда осмото. Това разгласи журналистът и някогашен евродепутат Николай Бареков.

Първото в историята е изтраяло 4 години, другите безславно са приключвали за по няколко седмици или 1-2 години. Но общото сред тях е, че постоянно са били Сбирщайн от разнородни най-вече ляво-либерални партии след политически, властнически и обществени рецесии, доста са крадяли като за международно и са завършвали още по-зле по драматичен метод - с войни, преврати, национални произшествия, политически и обществен безпорядък.

Някои декемврийски кабинети са включвали политически амнистии, други - Народен съд и изтезания, в това число обществен линч на съперниците си (Стефан Стамболов е заклан в центъра на София една година след първото декемврийско държавно управление на душманина му Константин Стоилов). Други присъщи особености на декемврийските държавни управления са брутална национализация на банки и частна благосъстоятелност или диво плячкосване на страната и народа. Винаги в основата на подобен кабинет е стояло задкулисие и кукловод - Цар Фердинанд, Цар Борис |||, Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Георги Димитров, Държавна сигурност, Централно разузнавателно управление на САЩ, Румен Радев в интерес на Русия, Съюз на съветските социалистически републики или друга от Великите сили, в това число Съединени американски щати. Били са марионетни, васални, изменнически държавни управления, дирижирани от чужбина.
свързани новини140922преди 12 часа
Последното злощастно такова е на Любен Беров с поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и подмолно дирижирано от мутренските групировки на Държавна сигурност - зараждащите се по това време СИК, ВИС и Мултигруп. В настоящето ново държавно управление Държавна сигурност и СИК също ще са щедро показани. Карма! Няма учредения да се чака нещо по-различно от настоящия башибозук, събран непредпазливо от “Козяк” от прът и въже, че дори и от селските читалища. Самодейно шоу с ясна цел да се вкара страната принудително и небрежно в “правилния” коловоз.

Четирипартиен съдружен башибозук, най-хубавото, за което социолозите могат да кажат е: Страхът от изпадане от политическата сцена и от Народното събрание и желанието да държат черпаците до софрата с казана ще ги държат известно време дружно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР