Седем са чуждестранните формации, които ще вземат участие в тазгодишния

...
Седем са чуждестранните формации, които ще вземат участие в тазгодишния
Коментари Харесай

Силно международно участие ще разтърси сцената на Банско джаз фест 2021

Седем са задграничните обединения, които ще вземат присъединяване в тазгодишния Банско джаз фест 2021. Любими на публиката реализатори от Австрия, Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Северна Македония ще показват най-новите си музикални планове на сцената в града
сред 7 и 14 август. С подбора на музикантите, уредниците на фестивала подсигуряват необятен диапазон на жанровото многообразие, което ще подсигурява висок градус на сцената и през осемте дни на събитието.

Първото интернационално присъединяване ще е на 08.08, когато една от най-популярните групи в Северна Македония – FОLTIN ще излезе на сцената в Банско. Бандата ще въвлече аудиторията в своето „ електро-акустично псевдоемигрантско кабаре “, в което музиката е сложна за дефиниране, звучи непредсказуемо и предизвикателно, на моменти е даже сюрреалистична и цялостна с изненади.

На идващия ден – 09.08, незабавно след Вики Алмазиду, на сцената ще излязат музикантите от Human Touch. В своята богата биография, гръцкото трио има редица взаимни участия с Милчо Левиев и Вики Алмазиду, което ги трансформира в естествено и мощно прочувствено
продължение на плана „ Милчо вечно “.

На 10.08 във фестивала ще вземе присъединяване българо-сръбския план DEVET. Уникалният жанр на тяхната музика се построява върху претекстове от разнообразни страни, вплетени в ловко джаз музициране, с което се основава неповторима атмосфера, изпълнена с силата на виртуозния саксофон и ритмиката на лиричното пиано. В допълнение към двамата музиканти, на сцената с тях ще излезе и някогашната беквокалистка на Хосе Фелисиано - Йелена Кристич. Заедно тримата вършат етно-джаз перформанс, който дава обещание да вдигне на крайници публиката в Банско.

На 11.08 присъединяване на фестивала ще бъде очебийно интернационално. Последователно за публиката ще свирят сърбо-австрийското дуо Вила Мадалена. Музиката, която ще изпълнят, може да бъде разказана като вълнуващо странствуване в света на откритията. Изпъстрена е с игриво духовитост, преплитане на стилове, способи на звукоизвличане, музикални обичаи и цялостна стилистична самостоятелност. След тях, ритъмът ще прелее в музиката на трио Билал Караман. Самият Билал е един от най-обещаващите млади реализатори в южната ни съседка, който съчетавайки разнородни стилове печели голям брой награди, сред които и тази за „ най-хубав изгряващ джаз китарист “.

В последните два дни от Банско джаз фест, поредно в събитието присъединяване ще вземат сръбският бенд Васил Хаджиманов (13.08) и една от румънските джаз-икони Теодора Броди (14.08). Прогресивното джаз-фънк-рок звучене на сърбите, които ще забият в петък, последвано от оригиналността в музиката на румънската изпълнителка, която с лекост
комбинира класическа музика с африкански напеви или джаз стандарти, сигурно ще градират страстта до най-висока степен и ще слагат натурален свършек на фестивала.

Напомняме Ви, че Банско джаз фест е най-продължителният джаз фестивал у нас, като присъединяване на него ще вземат над 15 български и интернационалните групи. Цялата стратегия на фестивала можете да видите тук:.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР