Седем са арестуваните за трагедията с преобърналата се рибарска лодка

...
Седем са арестуваните за трагедията с преобърналата се рибарска лодка
Коментари Харесай

Арестуваха трафиканти за трагедията с лодка край Гърция

Седем са задържаните за нещастието с преобърналата се рибарска лодка в Гърция, която лиши живота на десетки бежанци, заяви гръцкото издание „ Етнос “.

Арестуваните са отведени в прокуратурата и са им повдигнати обвинявания за трафик на хора. Арестът им е доказан както от гръцката полиция, по този начин и от министерството на миграцията и убежищата.

Според „ Етнос “ седемте обвинени са египтяни. Очаква се броят на обвинените да нарасне. Бреговата защита търси капитана и още няколко лица, заяви „ Та Неа “.

Има заповед никой да не бъде изместен от град Каламата, до момента в който не приключат следствията.

Прехвърлянето на избавените се чака да стане по-късно през днешния ден или рано на следващия ден в Малакаса с платени рейсове под надзора на министерството на миграцията и убежищата.

Смята се, че навътре в кораба са заклещени повече от 100 души, което ги прави неспособни да избягат. Това идва след известия за избавените мигранти, които при диалог с доктор в болничното заведение в града разкриват, че към 100 деца се намират под палубата. Това е нормална тактичност на трафикантите, които затварят деца и дами там. Има и информация, че корабът в началото се е насочил към Италия, а не към Гърция.

Има два съществени сюжета, обясняващи събитията от нещастието. Първата теза гласи, че заради конфликт или спор сред пасажерите под или на палубата тежестта на риболовния транспортен съд се е изместила и по-късно той се е преобърнал, съгласно гръцкия канал „ OPEN TV “.

Вторият и по-вероятен сюжет е, че е имало машинален проблем, който бързо е потопил кораба.

Бреговата защита до момента е разкрила 79 тела. Други 104 са избавени. Твърди се, че лодката е превозвала минимум 400 души и управляващите се притесняват, че броят на жертвите може да надмине стотици. Гърция разгласи 3-дневен печал поради трагичното събитие.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР