Седем румънски граждани са сред жертвите на самолетната катастрофа в

...
Седем румънски граждани са сред жертвите на самолетната катастрофа в
Коментари Харесай

Румънски милиардер и семейството му са загинали при самолетна катастрофа край Милано вчера

Седем румънски жители са измежду жертвите на самолетната злополука в неделя в периферията на Милано, оповестява организация Аджерпрес, като се базира на министерството на външните работи на Румъния.

Според информацията, обявена от италианските управляващи след идентификация на жертвите на случая, измежду умрелите лица попадат седем румънски жители, като всички те са имали и поданство на други страни, заяви румънското Министерство на външните работи.

Италианските медии оповестиха през вчерашния ден, че дребен туристически аероплан се е разрушил покрай Милано, Северна Италия, като са починали седмината пасажери на борда и водачът.

Самолетът - " Пилатус ПС-12 ", изхвърчал от миланското летище Линате в посока Олбия, Сардиния, в Южна Италия. Той се разрушил пет минути след излитането в ранния следобяд в Сан Донато Миланезе - предградие на Милано с към 30 000 поданици, заяви в. " Кориере каузи Сера ".

Самолетът се е запалил, откакто се е блъснал в празна офис постройка, в която се правел ремонт. Пилотът - 30-годишен румънски жител, и седем пасажери на борда, измежду които едно дете, са починали. Офис постройката се намира до метростанция Сан Донато, която прави връзка с Милано. В непосредственост до нея има и паркинг за рейсове.

Според " Кориере каузи Сера " измежду жертвите на случая са 68-годишният румънски милиардер Дан Петреску, брачната половинка му на 65 години и 30-годишният им наследник Дан Щефан Петреску. Самолетът е бил ръководен от сина, който е бил и притежател на летателната машина, закупена през 2015 година взаимно с Владимир Кон, някогашен акционер на футболния клуб " Динамо ".

Дан Петреску е един от най-богатите румънци и има двойно поданство - румънско и немско, написа италианското издание. Съпругата на милиардера е имала и френско поданство, а синът им Дан Щефан, роден в Мюнхен, също е бил с двойно поданство. Майката на Дан Петреску, която е 98-годишна, живеела в Олбия.

" Пилатус ПС-12 " е едномоторен аероплан, който може да бъде употребен за транспорт на товари и на най-много девет пасажери.

Националната организация за въздушна сигурност на Италия проверява случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР