Седем пациенти с инсулт са приети в благоевградската болница през

...
Седем пациенти с инсулт са приети в благоевградската болница през
Коментари Харесай

Седем покосени от инсулти през уикенда в Благоевград

Седем пациенти с инсулт са признати в благоевградската болница през уикенда, единствено през вчерашния ден до обяд са признати трима – две дами и мъж. 65-годишна жена от Благоевград изпаднала в несигурно положение сутринта, оповестява struma.bg. Тя се почувствала зле ненадейно след закуска, кръвното й налягане внезапно спаднало и изгубила схващане.
Съпругът й незабавно потърсил помощ на тел. 112. На място дошъл незабавен екип и след оказаната реанимационна помощ е превозена до болничното заведение. Настанена е в реанимация на МБАЛ – Благоевград.
Сред признатите е и 58-годишен мъж от кресненското село Ощава, който получил инсулт след претърпян лек пътен случай. Мъжът аварирал завчера, той нямал недоволства от удара в главата и тялото, само че от мощния стрес вдигнал внезапно кръвно налягане.
Сутринта почувствал уязвимост и му се изкривила устата вдясно, ръката му изтръпнала, бил комплициран и не можел да приказва. Веднага е превозен до незабавно поделение на благоевградската болница, след лекарския обзор и направени проучвания е открито, че има увреждане на мозъка.
Настанен е за лекуване в неврология на МБАЛ – Благоевград. Според медиците е получил инсулт от мощното напрежение и преживения стрес от злополуката.
54-годишен мъж от Благоевград също е признат за болнично лекуване, той се събудил, откакто усетил мощно мравучкане и изтръпване на пръстите на ръцете, имал и усложнен диалект. Зачестяват и случаите на неврологични недоволства.
44-годишна благоевградчанка е настанена за лекуване в неврология със мощно главоболие и повръщане, открито е, че е направила припадък от мигрена. Дежурният доктор в незабавно поделение доктор Мустафова предизвестява първите признаци на проблеми с ходенето, загуба на равновесие и замаяност да не се подценяват.
Внезапната загуба на мощ в ръката и крайници, както и мускулите на лицето може да алармират за предстоящ инсулт.
Д-р Мустафова разясни, че пролетта е „ придирчив “ сезон с внезапни промени на температурата и непрестанно изменящите се мокрота на въздуха и атмосферно налягане, които въздействат на кръвното налягане.
То стартира да се трансформира и става несигурно, сходно на времето. На организма му би трябвало време, с цел да се приспособява, за хора с обикновено кръвно няма риск, само че хипертониците е добре в сходни условия всекидневно да го наблюдават. При сходни внезапни промени на атмосферното налягане се следят най-често случаи на хипертонични рецесии, инсулти и инфаркти. Рискови са още и физическите натоварвания, както и многото страсти и стрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР